Az intézményi befektetők bíznak a kriptoban

-

Annak ellenére, hogy az elmúlt évben a kriptovalutával kapcsolatos híreket negatív szalagcímek uralták, a Binance intézményi felhasználóinak többsége (63,5 százalék) pozitívan tekint a kriptoeszközökre a következő egy évben, derült ki a kriptovaluta tőzsde közleményéből.

A kripto hírneve általánosságban véve az elmúlt 12 hónapban csorbát szenvedett, az FTX összeomlása után megnövekedett a szabályozási ellenőrzés a piac körül.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezt követte, hogy az Egyesült Államok szabályozó hatósága, a SEC beperelte a Ripple-t, a Binance-t és a Coinbase-t.

A Binance Research és a Binance VIP & Institutional nyilvánosságra hozta az intézményi kripto kilátásokat vizsgáló felmérés eredményeit, amely szerint a válaszadók 88 százaléka pozitívan nyilatkozott a kriptoeszközökről a következő évtizedre vonatkozóan.

A Binance felmérése azt is megállapította, hogy az intézményi felhasználók szerint a magasabb árakkal (3,4 százalék) szemben a több valós felhasználási lehetőség (26,9 százalék) és a szabályozás egyértelműségének javítása (25,3 százalék) ösztönözné az elfogadást.

Ezek az eredmények arra utalnak, hogy az intézményi résztvevők hosszabb távon tekintenek a piacra, szemben a rövid távú piaci ciklusokra való reagálással.

Catherine Chen, a Binance VIP és intézményi részlegének vezetője elmondta véleményét az eredményekről:

„Az intézmények jellemzően hosszú távra terveznek, amikor új piacra lépnek, és felmérésünk azt jelzi, hogy ez a kriptoeszközök esetében is így van, figyelembe véve a válaszadók pozitív kilátásait és azt, hogy az árakkal szemben jobban hisznek a felhasználási lehetőségekben, mint az elfogadást ösztönző tényezőkben.

„Ezek az eredmények egybevágnak az intézményi számlák egészséges növekedési ütemével a Binance-on, amely 89 százalékkal nőtt a bikapiac csúcspontja, 2021 negyedik negyedéve óta.”

A Binance legfontosabb eredményei

Az elmúlt év piaci eseményei ellenére a befektetők 47,1 százaléka megtartotta a kriptoallokációját, míg több mint egyharmaduk (35,6 százalék) növelte az elkötelezettségét ugyanebben az időszakban.

Csak egy kisebbség (17,3 százalék) döntött úgy, hogy csökkenti kriptoallokációját.

Továbbá a válaszadók 50 százaléka arra számít, hogy a következő 12 hónapban növelni fogja az allokációját, míg 45,7 százalékuk tervezi, hogy a jelenlegi szinten tartja az allokációját.

A befektetőknek mindössze 4,3 százaléka jelezte, hogy ugyanezen időszak alatt csökkenteni kívánja a kripto kitettségét.

Mi motivál tehát ennyi intézményi felhasználót, hogy megőrizzék a hűségüket a kriptoallokációjukkal kapcsolatban?


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Binance kutatása szerint a kriptovalutákba való befektetés legnyomósabb oka a nagy befektetési hozamok lehetősége (42,8 százalék).

A befektetők mintegy 37,5 százaléka szerint a feltörekvő technológiában való hosszú távú kitettség megszerzése volt az elsődleges motiváció.

A kutatás azt is megállapította, hogy a központosított tőzsdék továbbra is a legnépszerűbb platformok az intézményi kereskedés (90,5 százalék) és a letétkezelési tevékenységek (58,2 százalék) számára.

A likviditás (28 százalék), a biztonság (26 százalék) és a hírnév (22,5 százalék) volt a három legfontosabb kritérium, amely alapján az intézmények kiválasztják a kereskedési platformot.


Olvastad már? Rekord-alacsonyra csökkent az ETH volatilitása

Forrás. thefintechtimes.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

A Kraken kriptotőzsde ebben a két európai országban terjeszkedik

Az amerikai székhelyű Kraken kriptotőzsde nemrégiben engedélyt szerzett két vezető európai országban - Spanyolországban és Írországban. Spanyolországban a tőzsde megkapta a virtuális eszközszolgáltató (VASP) regisztrációt a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!