Külső szakértői vélemény érkezett a Coinbase és a SEC perében

-

Egy jogi hallgatókból álló csoport külső szakértői véleményt dolgozott ki, és juttatott el a bíróság részére a Coinbase ellen folyó ügyben.

A tőzsdét a SEC perelte be, az értékpapír-törvények megsértése miatt, így most minden segítség jól jön nekik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ilyen szakértői véleményeket legtöbbször egy teljesen független, különálló fél nyújtja be, aki nem érintett a perben, semmilyen módon.

A dokumentum általában az egyik vagy a másik oldal érvei mellett fogalmaz meg újabb indoklásokat, a legtöbb esetben azért, mert a per végkimenetelen szélesebb körben is kifejtheti a hatását, és nem csak a konkrét résztvevőkre lenne hatással.

A joghallgatók augusztus 11-én juttatták el a levelüket a Coinbase ügyében eljáró New yorki bíróságra.

A hallgatók, név szerint Stephen Bainbridge, Tamar Frankel, Sean Griffith, Lawrence Hamermesh, Matthew Henderson, és Jonathan Macey az USA neves jogi egyetemein tanulnak, többek között Kaliforniában, Bostonban, Chicagoban. Ugyanazon a napon, mikor beadták a nyilatkozatukat, az ismert kriptotámogató szenátor, Cynthia Lummis is hasonló dokumentumot juttatott el a bíróságra, szintén a Coinbase mellé állva.

A joghallatók szerint úgy nyilatkoztak, hogy a jelenlegi szövetségi precedens-jog, és az értékpapírok minősítésére szolgáló Howey-teszt is egyértelműen kimondja, hogy egy értékpapírnak, egy befektetési szerződésnek kifejezetten meg kell említenie, hogy az üzletmenet nyereséggel jár, legyen az pénzügyi profit, vagy az eszközállomány növekedése.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A csoport szerint így a bíróságnak elsősorban azt kellene eldöntenie, hogy milyen definícióval akarja meghatározni a kérdéses befektetési szerződéseket, ha ez alapján kívánja értelmezni a törvényt.

„Az ilyen szerződések esetén a befektetőknek egyértelmű, kifejezett ígéretet kell kapniuk, hogy a befektetéseik eredményeképpen, a szerződésük értelmében nyereséghez jutnak, a meghatározott mértékben, legyen az részesedés a vállalkozás bevételéből, a profitból, vagy a megtermelt eszközökből. Számos ilyen eset ismert, többet is e lehet mutatni.”

A hallgatók azt is elmondták, hogy az ő személyes részvételük a jogi vélemény megfogalmazásában nem jelenti azt, hogy az iskoláik bármilyen mértékben érintettek a SEC és a Coinbase között folyó perben, ahogyan ez az ő szempontjukból sem fontos.

Olvastad már? Az intézményi befektetők bíznak a kriptoban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!