A Bitcoin döbbenetes stabilitása: A vihar előtti csend?

-

Annak ellenére, hogy a Bitcoin a kiszámíthatatlan árfolyammozgásairól ismert, most figyelemre méltó stabilitást mutat.

A prominens kriptopénz-szakértő James Check, aki a közösségi médiában @Checkmatey néven ismert, nemrég kiemelte, hogy a Bitcoin felső és alsó Bollinger-sávja közötti különbség mindössze 2,9%.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Glassnode vezető on-chain elemzője rámutatott arra, hogy a Bitcoin Bollinger-sávjainak ilyen korlátozott tartományát eddig csak kétszer láthattuk, egyszer 2016 szeptemberében, majd 2023 januárjában.

Azoknak, akiknek új a szóhasználat, a Bollinger-sávok egy technikai elemzési eszköz, amelyet az áringadozás mérésére használnak.

E sávok szorosabb közelsége, mint jelenleg, alacsony volatilitású időszakra utal.

A CoinGecko adatai alátámasztják az elemző megfigyelését, és azt mutatják, hogy a Bitcoin egy figyelemre méltóan szűk 24 órás tartományban, 29.143 és 29.445 dollár között kereskedik.

E szűk ingadozás ellenére a piaci árfolyama 29.413 dollár körül tartózkodik, ami körülbelül 572,3 milliárd dolláros piaci kapitalizációt eredményez.

A Bitcoin rendhagyó stabilitása

Történelmi szempontból az ilyen visszafogott volatilitási fázisok anomáliának számítanak a Bitcoin esetében.

Amint azt a Check megjegyezte, a jelenlegi piacon még az opciók is rendkívül alacsony volatilitási prémiummal áraznak, ami aláhúzza a helyzet egyediségét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ahogy arról  beszámoltunk, a Bitcoin 2020 novembere óta a legalacsonyabb kereskedési volument és a volatilitásának jelentős csökkenését is tapasztalta, ami még az S&P 500, a technológiai részvények és az arany stabilitását is felülmúlta.

A lehetséges pozitív fejlemények, például egy lehetséges Bitcoin ETF ellenére a nagybefektetők továbbra is ódzkodnak attól, hogy újra belépjenek a kriptopénzek piacára, de egy jelentős bejelentés jelentős beáramlást indíthat el.


Olvastad már? Az Észak-Koreai hackerek továbbra is a kriptoplatformokat veszik célba

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!