Az Észak-Koreai hackerek továbbra is a kriptoplatformokat veszik célba

-

Az Észak-Koreának dolgozó hackerek idén is folytatták a kriptotérben működő vállalatok támadását a független szankciófigyelők szerint.

Megállapításaikat, amelyekből kiderül, hogy Phenjan folytatja nukleáris és fegyverprogramjainak fejlesztését, egy ENSZ-jelentés tartalmazza majd, amelyet a következő hetekben tesznek közzé.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Észak-Korea még mindig próbálkozik a kriptovaluta ellopásával, mondják a szankciós szakértők

Észak-Korea 2023-ban is folytatta a nukleáris hasadóanyagok előállítását és a nukleáris fegyverek fejlesztését – derül ki az ENSZ Biztonsági Tanácsának egyik bizottsága számára készített új jelentésből.

A hivatalosan még nem publikált dokumentumot a Reuters látta meg.

A szerzői, független szankciófigyelők, akik évente kétszer jelentést tesznek az ENSZ-nek, azt is megállapították, hogy a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (KNDK) továbbra is kijátszotta a nukleáris és ballisztikusrakéta-programja finanszírozásának megszüntetésére bevezetett szankciókat.

Észak-Koreát már korábban is vádolták azzal, hogy kibertámadásokat hajtott végre az említett programok finanszírozására, és a 2022-es év rekordot döntött az állítólagosan a phenjani rezsimhez kötődő hackerek által ellopott pénzösszeg – a becslések szerint 1,7 milliárd dollárt – tekintetében.

Legutóbbi jelentésükben a megfigyelők megjegyezték:

A KNDK hackerei a jelentések szerint továbbra is sikeresen célba vették a kiberkriptopénz- és egyéb pénzügyi tőzsdéket világszerte.

A hackerek, akik feltehetően Észak-Korea fő külföldi hírszerző ügynökségének, a Reconnaissance General Bureau-nak (RGB) dolgoznak, „továbbra is egyre kifinomultabb kibertechnikákat alkalmaztak pénzeszközök és információk ellopására” – tették hozzá a szakértők.

„Különösen a kriptovaluta-, a védelmi, az energia- és az egészségügyi szektorban működő vállalatok voltak a célpontok” – emeli ki a jelentés összefoglalója.

„A KNDK továbbra is hozzáfér a nemzetközi pénzügyi rendszerhez, és illegális pénzügyi műveletekben is részt vett” – állapították meg a szankciómegfigyelők.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A kommunista Észak-Korea 2006 óta áll ENSZ-szankciók hatálya alatt nukleáris és fegyverprogramjai miatt.

Míg korábban ezeket egyhangúlag megerősítették, a Reuters megjegyezte, hogy a Biztonsági Tanács most patthelyzetben van, mivel Kína és Oroszország az intézkedések enyhítését szorgalmazza, hogy ösztönözze a KNDK-t a denuklearizációról szóló tárgyalásokhoz való visszatérésre.

Olvastad már? Rekord-alacsonyra csökkent az ETH volatilitása

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!