Rekord-alacsonyra csökkent az ETH volatilitása

-

A 10 éves fennállása óta még sosem volt ilyen alacsony az ETH volatilitása, jelenleg 16%-on áll ez az érték.

A BTC-hez hasonlóan az ETH esetén is híresen nagy a volatilitás, tavaly november óta viszont ennek a mértéke jelentősen lecsökkent, és azóta az árfolyam fel-alá mozog az 1100-2000 dolláros sávban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Pénzügyi szempontból egy eszközosztály volatilitása akkor kezd el csökkenni, ha szélesebb körben elterjed, és a befektetők jobban meg vannak győződve az időtállóságáról, a biztos jövőjéről.

A kriptopénzek esetén a volatilitás csökkenése az árfolyam extrém kilengéseinek a mérséklődését jelenti, és ez megnöveli a befektetők bizalmát.

Ebből sokan arra következtetnek, hogy lefelé sem fog nagyot esni az ár, tehát nem lehet nagy veszteséget szenvedni a kriptobefektetéssel.

Az ETH esetében sokan úgy vélik, hogy a második rétegű protokollok terjedése, azok hatékonysága és teljesítménye jó hatással van az Ethereumra, így az ETH árfolyama is stabilabbá, kiegyenlítettebbé vált az elmúlt időszakban.

Azt is érdemes viszint megjegyezni, hogy a rendkívül alacsony volatilitású időszakok viszonylag ritkák, és nem nagyon szoktak egy-két hónapnál tovább tartani.

Merre tovább?

Az ETH esetében a blokklánc számos aktivitási mérőszáma arra utal, hogy küszöbön állhat egy rali, komoly emelkedéssel.

Az elmúlt hónapokban az árfolyam egy beszűkült sávba szorult be, mégis kifejezetten kevés eladási hullámot láthattunk.

Ebből látszik, hogy a befektetők nem akarnak megválni a coinjaiktól, hanem tartják azokat, lejtmenet esetén is.

Az IntoTheBlock adatai alapján ráadásul a tőzsdékről az elmúlt három hónap során folyamatosan több ETH került kiutalásra, mint amennyit beküldtek.

Ez az indikátor azért szokott nagyobb figyelmet kapni, mivel a kereskedők a legtöbbször azért küldik be a kriptopénzeiket a tőzsdékre, hogy eladják azokat, ez pedig áresést idézhet elő.

Mikor a kiutalás mértéke nagyobb, az a felhalmozást jelenti, azt, hogy kevesebb az eladó, kevesebb a készlet a piacon. Természetesen lehet kisebb eladási kiugrást látni, de ezek visszafogottak.

Az előző három hónap során az ETH tranzakciók nagyobb része profitot termelt, tehát a tulajdonos magasabb áron tudta eladni a kriptóit, mint amennyiért vásárolta azokat.

A 200 napos mozgóátlaggal számolva 25%-kal több a nyereséges, mint a veszteséges ügyletek száma.

A volatilitás csökkenése, és az akkumuláció mértékének a növekedése egyértelműen pozitív jel a befektetők számára, az ETH árfolyama viszont statisztikailag nagy korrelációt mutat a BTC árfolyamával, így ez erősen befolyásolhatja, hogy tényleg lesz-e rali.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Márpedig április óta a BTC a 29-32 ezer dolláros sávban mozog, és a 30 ezer dolláros régió kifejezetten erős ellenállásnak számít.

Emellett az általános piaci hangulat sem túl fényes, a Santiment felmérése alapján az ETH esetén az előző három hónap során főleg a pesszimizmus érhető tetten a befektetők hozzáállásában.

eth
Forrás: Santiment

Olvastad már? Michael Saylor: A Bitcoin centralizált vállalati óriásoktól nem kell félni

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!