Michael Saylor: A Bitcoin centralizált vállalati óriásoktól nem kell félni

-

Michael Saylor kifejtette, hogy nem kell félni attól, hogy a Bitcoint felvásárolják és központosítják a vállalati óriások. Három fő okot is felvázolt, ami a letétkezelők igényét mozgatja.

Egy nemrégiben adott podcast-interjú során Michael Saylor, a MicroStrategy munkatársa kifejtette, hogy a nagyvállalatok által megvásárolt, majd a Bitcoin központosítását folytató Bitcoin nem ad okot aggodalomra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az augusztus 7-én megjelent Coin Stories podcastben Natalie Brunellnek nyilatkozott, és Saylor hangsúlyozta, hogy elkerülhetetlen a harmadik fél és a vállalatok részvételének növekedése a Bitcoin-térségben.

Ugyanakkor felvetette, hogy bár a Bitcoin-rajongók teljes önkontrollra vágyhatnak a Bitcoinjuk felett más néven önállóságra, ez nem biztos, hogy az egyetlen megoldás, mivel az emberek a Bitcoint változatos célokra fogják használni.

„Fel kell készülnünk arra, hogy a Bitcoin mindent átjár” – jelentette ki Saylor, kifejtve, hogy ahogy a Bitcoin egyre inkább integrálódik a társadalomba, számos felhasználási módja lesz, és nem lesz mindenre egyformán alkalmas modell.

„Különböző típusú csomagolások léteznek. Vannak, akik mindig önmegőrzőek lesznek, vannak, akik multi-sig-esek, és vannak, akiknek 3. rétegű letétkezelőre lesz szükségük. Lesz igény politikai vagy hasznossági vagy funkcionalitási célokból.”

Saylor három fő okot vázolt fel a letétkezelők szükségességének alátámasztására: technikai, politikai és természetes okokat.

Politikai szempontból a harmadik félre való támaszkodás lehet az egyetlen megoldás.

„New York polgármestere még mindig New York polgármestere. Hacsak nem szabadul meg New York Citytől, Kaliforniától vagy Izlandtól az ország, politikai okok miatt lesz szükség a letétkezelőkre”.

Technikai szempontból lesznek olyan emberek, akik a mobiltelefonjukkal akarnak majd kriptotranzakciókat lebonyolítani, így elkerülhetetlen lesz a harmadik rétegbeli harmadik felekben, például a Bank of Americában és az Apple-ben való bizalom.

„A Bitcoin lesz az alapréteg. Lesznek 2. rétegek, mint a lightning, hogy a dolgok gyorsak legyenek. Aztán ott lesznek a 3. réteg, mint a Bank of America és az Apple. A 3. letéti réteg azért fog létezni, hogy funkcionalitást biztosítson.”

Ami a természeti okokat illeti, Saylor felvetette annak lehetőségét, hogy bizonyos emberek számára biztonságosabb, ha másokra bízzák a vagyonukat.

Példaként említette az Alzheimer-kórral küzdő 85 éveseket, vagy azt a vágyat, hogy a még születendő unoka számára biztosítsák a vagyont.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


„Tizenkét éves koromban nem panaszkodtam, hogy anyáméknál van a slusszkulcs, és nem kaptam meg a kocsikulcsot” – jelentette ki Saylor.

Saylor kijelentette, hogy a Bitcoin-integrációk optimális keverékét a piac fogja meghatározni.

„Nem kell megijednünk attól, hogy az emberek milyen különböző módon integrálják, csomagolják, ágyazzák be vagy hajtják végre a bitcoint, nincs egyetlen helyes válasz, a piac fogja meghatározni a bitcoin integrációinak megfelelő keverékét”.

Olvastad már? Az amerikai Számvevőszék szerint a stablecoinok tudják megmenteni a dollárt

Kiemelt kép: Coin Stories podcast

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!