Az amerikai Számvevőszék szerint a stablecoinok tudják megmenteni a dollárt

-

Brian Brooks, az USA Számvevőszékének a vezetője, és Charles Calomiris, a hivatal korábbi vezetője nemrégiben publikált egy közös cikket, amelyben elmondták, hogy a nézeteik alapján a dollárhoz kötött stablecoinok nagy szerepet játszhatnak abban, hogy az USD megőrizhesse a tartalékvaluta-szerepét.

A közgazdászok szerint a digitálisan használható stablecoinok remek eszközt nyújtanak, hogy a világszerte tapasztalható dollárellenességet visszafogják.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ilyen stablecoinokat akkor is használni tudják a fejlődő világ országai, ha a kormányaik nem is támogatják a hasonló kezdeményezéseket.

A szakértők szerint a legjobb példa erre Venezuela és Argentína helyzete, mivel mindkettő rendkívül magas inflációval kénytelen megküzdeni, a kormány pedig igyekszik szabadulni a dollár befolyásától.

A lakosságuk viszont növekvő mértékben támaszkodik a dollárra, hogy megvédje a pénze értékét, és a nemzeti valuta helyett inkább ilyenben tárolják a megtakarításaikat.

„Az ilyen országokban egyszerűen nincs értelme a helyi bankokban tartani a megtakarításokat, helyi pénzben, a magas infláció miatt. Ezekben az országokban a dollárhoz kötött stablecoinok egyfajta alternatív megtakarítási formaként működnek. Egy világ, amely eltávolodik az USD-től, nagy bajt jelentene Amerikának. A kormányzati hitelfelvétel létfontosságú a gazdaság működése szempontjából, ehhez pedig az kell, hogy a dollár tartalékvaluta legyen, hiszen így olcsó a hitelkamat.”

Lépést tud-e tartani ezzel a törvényhozás?

Brook és Calomiris szerint különösen fontos lenne, hogy megfelelő szabályzást hozzanak létre az ilyen pénzeszközökhöz, hogy a szektor növekedni, erősödni tudjon.

A Fehér Ház Pénzügyi Bizottságának az elnöke, Patrick McHenry nemrégiben adott be egy törvényjavaslatot, amely pontosan ezeket a problémákat oldaná meg, és úgy fogalmazott, hogy a stablecoinok elterjedtté tétele lehet a legfontosabb feladatuk ezen a téren.

„A törvény, amely szabályozná a területet, létfontosságú. Szövetségi és állami szintű felügyeletet hozna létre a stablecoinok és a kibocsátóik fölött, meghatározva a követelményrendszert, és minden szabályt, amely a megfelelő működéshez, a lakossági elterjedéshez szükséges lehet.”

A Bizottság nemrégiben fogadott el egy másik törvényjavaslatot, amely szintén a stablecoinokat szabályozná.

A PayPal a napokban jelentette be, hogy saját, dollárhoz kötött stablecoint indít, és McHenry szerint ez is rávilágít arra, hogy tényleg szükséges egy részletes szabályozás, hogy a stablecoinok piacán megfelelő befektetővédelmet tudjanak biztosítani, és lehetővé tegyék, hogy az iparág szereplői elérhessék a teljes potenciáljukat.


Olvastad már? Augusztusban az ethereum kereskedési aktivitás zuhan

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!