Augusztusban az ethereum kereskedési aktivitás zuhan

-

Az Ethereum (ETH) liquid kínálata új mélységekbe zuhant, mivel a tapasztalt befektetők az intenzív kereskedéstől eltérő lehetőségeket kerestek.

A Glassnode on-chain elemző cég augusztus 11-i frissítése szerint a központi kriptotőzsdék ETH tartaléka ötéves mélypontra, 15,1 millió ETH-ra esett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hogy ezt összefüggésbe helyezzük, ez az összeg az összes forgalomban lévő ETH coin mindössze 12,57%-át tette ki, ami a 2020 közepén mért nagyjából 30%-os szintről csökkent.

A kereskedési aktivitás megcsappant

2023 eleje óta a tőzsdei kínálat fokozatosan csökkent, ami a HODLing és a staking irányába történő döntő hangulatváltozást jelzi.

A Token Terminal adatai megerősítették a fent említett állítást. Miután márciusban elérte a crescendo-t, a havi ETH kereskedési volumenek kifulladtak.

Valójában az augusztus sokkal gyengébben indult, e sorok írásakor mindössze 66 milliárd dolláros volument regisztrálva.

Ha nem történik érdemi bikás vagy medvés esemény, akkor az augusztus a 2023-as év legalacsonyabb havi ETH volumenének kétséges kitüntetésével zárulhat.

ethereum
Forrás: Token Terminal

A gyémánt kezek maradnak

A long-term tulajdonosok (LTH) kevésbé mutattak hajlandóságot arra, hogy elengedjék ETH-kincseiket.

A szunnyadó kínálat, azaz a coinok, amelyek nem mozogtak egy adott időintervallumban, új csúcsokra törtek az utóbbi időben.

A Glassnode adatai szerint a több mint két éve, de három évnél rövidebb ideig tartott készlet 20 hónapos csúcsra, 13,1 millió ETH-ra emelkedett.

Forrás: Glassnode

Egy futó pillantás a történelmi árdiagramokra elég volt ahhoz, hogy feltárja a HODLelést mozgató tényezőket a fent említett felhasználói csoport számára.

Ezen befektetők többsége a 2020-21-es történelmi bikapiacon szerezte meg az ETH-t, amikor az ETH új csúcsokat ért el.

A 2023-as lendületes fellendülés ellenére az ETH ára azóta sem emelkedett kellőképpen.

Lehetséges, hogy ez késztette a tapasztalt kereskedőket arra, hogy kiváró játékot játsszanak, amíg a piac visszanyeri bika lendületét.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A staking továbbra is népszerű trend

Azonban nem mindenki HODL-olt, hogy kivárja a következő bikaciklust.

Néhány kereskedő kivette az ETH-állományát a piacról, és zárolta azt, hogy passzív jövedelmet generáljon.

A Shapella frissítés elindítása az ETH staking új optimista hullámát serkentette.

A feltett ETH-kínálat a Shapella elindulása óta szinte naponta új történelmi csúcsokat (ATH) ér el.

A Glassnode legutóbbi frissítése szerint összesen 27,35 millió ETH-t helyeztek el az Ethereum staking contractban.

Olvastad már? A Microstrategy részvényei 206%-kal emelkedtek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!