A Curve Finance ígéretet tett a felhasználók kártalanítására

-

A Decentralizált Pénzügy (DeFi) platform, a Curve Finance hivatalosan bejelentette szándékát, hogy kártalanítják azokat a felhasználókat, akiket érintett a nemrég történt hackelés, ami 62 millió dollár veszteséget eredményezett.

Az egyik hivatalos X (korábban Twitter) bejegyzésük szerint folyamatban lévő vizsgálatok eredményeként előrehaladás történt, és a közel 79%-a a pénzeknek sikeresen visszanyerésre került.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A platform továbbá azt mondta, hogy minden érintett felhasználót értékelni fognak a kártalanítás érdekében.

Ennek a kiértékelésnek a célja az, hogy igazságosan osszák el az újra megszerzett erőforrásokat.

A július 30-án történt incidens során rosszindulatú személy kihasználták a Curve Finance Vyper compiler verziók (0.2.15 és 0.3.0) kiadásait érintő sebezhetőségeket.

Az elkövető a támadását a Vyper compiler 0.2.15 és 0.3.0 verzióira irányította.

A sebezhetőségek azonosítása jelentős szakértelemmel és jelentős erőforrásokkal járt, amint azt a terület szakértői is kiemelték.

A Viper egyik hozzájárulója szerint valószínű, hogy a támadást hetekig tervezték meg a végrehajtás előtt.

Az érintett medencék között szerepeltek a CRV/ETH, alETH/ETH, msETH/ETH és pETH/ETH párok.

Továbbá egyre növekvő aggodalom van, hogy a tri-kripto medence az Arbitrum hálózaton is kihasználható volt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A támadás hatással volt az egész DeFi ökoszisztémára. Az eset részletes vizsgálata rávilágított egy problémára a fiatal kriptovaluta szektorban, a korábbi szoftververziók sebezhetőségeinek azonosítására nincsenek megfelelő ösztönzők.

Az elkövetőnek 10% jutalmat ajánlottak fel a hackért, és elfogadása után elkezdte visszafizetni a pénzeket.

Az Etherscan adatai szerint írásunk idején a visszafizetett összeg összesen 4,821 Ether, vagyis kb. 8,891,578 dollár értékben volt.


Olvastad már? Az SEC 24 millió dolláros egyezséget kötött

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!