Hatalmas adósságot kell elrendeznie a Curve Finance alapítójának

-

Michael Egregov és a Curve Finance 100 milliós kölcsönt vett fel a saját CRV tokenjeit használva fedezetként. Ezeket a tokeneket viszont elkezdte értékesíteni, hogy fizethesse az adósságát.

A Nansen elemzői augusztus elsején jelentették be, hogy Egregov portfóliójában változásokat észleltek, és a vállalkozó áron alul értékesíti a tokeneket, hogy pénzhez jusson.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sandra Leow, a Nansen kutatója szerint Egregov több forrásból is pénzhez jutott, ezeket pedig listázta is az olvasóiknak.

Leow kimutatása alapján Egregov 50 millió CRV tokent adott el, mégpedig 40 centes áron, a piaci árfolyam alatt.

Az eladáshoz 3-6 hónapos lekötési időszak is társul, tehát a vevők ennyi ideig nem adhatják el, vagy ha mégis, akkor legalább 80 centes árat kell kérniük.

A vásárlók között olyan nagy neveket találni, mint a Tron alapítója, Justin Sun, vagy éppen Jeffrey Huang, akit a Twitteren a ZachXBT nicknéven ismert influenszer 22 ezer ETH eltűntetésével vádolt meg. Huang tagadta ezt, és később pert is indított rágalmazás miatt.

A vevők között megtaláljuk a főleg befektetési területen aktív DWF Labs-ot, amelyik szintén nagy adagot vásárolt a kedvezményes tokenekből.

A defi területéről is kerültek érdeklődők, a Cream Finance mellett a DCFGod NFT projektje, és három kriptotárca-szolgáltató is.

A Wintermute ügyvezetője, Evgeny Gaevoy elmondta, Egregov néhány megkérdőjelezhető hírnevű emberrel s szervezettel is kapcsolatba került, így ők úgy döntöttek, nem üzletelnek vele.

A Curve alapítója által felvett 100 milliós kölcsön azért lett komoly problémák forrása, mert a protokoll július végén támadás áldozata lett, a CRV tokenek ára pedig 30%-ot esett ennek következtében.

A CRV tokenek likvidációs ára, tehát az adósság kényszerértékesítése 36,2 centes áron következne be a DefiLlama adatai alapján, így most sokan attól tartanak, hogy a szektor nagy csapást szenvedhet el, ha ekkora mennyiségű token ömlik a piacra, ilyen korlátozott likviditás mellett.

Mivel Egregov elkezdte visszafizetni az adósságait, 17 millió dolláros törlesztéssel, a tokenek ára ismét felfelé indult, és a cikk írásának pillanatában már majdnem elérte a 60 centes szintet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A jelenlegi számok alapján így Egregov még 60 millió dolláros adóssággal rendelkezik az Aave felé, 12 millióval az Abracadabra, és 8 millióval az Inverse irányába.

Emellett a Frax platformján van egy 9 millió dolláros tartozása, amely különösen soknak számít, mivel 85%-os kamatterhet kell fizetnie rá.

Olvastad már? A MicroStrategy a Bitcoin támogatója ismét nyereséges lett

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!