Hatalmas adósságot kell elrendeznie a Curve Finance alapítójának

-

Michael Egregov és a Curve Finance 100 milliós kölcsönt vett fel a saját CRV tokenjeit használva fedezetként. Ezeket a tokeneket viszont elkezdte értékesíteni, hogy fizethesse az adósságát.

A Nansen elemzői augusztus elsején jelentették be, hogy Egregov portfóliójában változásokat észleltek, és a vállalkozó áron alul értékesíti a tokeneket, hogy pénzhez jusson.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sandra Leow, a Nansen kutatója szerint Egregov több forrásból is pénzhez jutott, ezeket pedig listázta is az olvasóiknak.

Leow kimutatása alapján Egregov 50 millió CRV tokent adott el, mégpedig 40 centes áron, a piaci árfolyam alatt.

Az eladáshoz 3-6 hónapos lekötési időszak is társul, tehát a vevők ennyi ideig nem adhatják el, vagy ha mégis, akkor legalább 80 centes árat kell kérniük.

A vásárlók között olyan nagy neveket találni, mint a Tron alapítója, Justin Sun, vagy éppen Jeffrey Huang, akit a Twitteren a ZachXBT nicknéven ismert influenszer 22 ezer ETH eltűntetésével vádolt meg. Huang tagadta ezt, és később pert is indított rágalmazás miatt.

A vevők között megtaláljuk a főleg befektetési területen aktív DWF Labs-ot, amelyik szintén nagy adagot vásárolt a kedvezményes tokenekből.

A defi területéről is kerültek érdeklődők, a Cream Finance mellett a DCFGod NFT projektje, és három kriptotárca-szolgáltató is.

A Wintermute ügyvezetője, Evgeny Gaevoy elmondta, Egregov néhány megkérdőjelezhető hírnevű emberrel s szervezettel is kapcsolatba került, így ők úgy döntöttek, nem üzletelnek vele.

A Curve alapítója által felvett 100 milliós kölcsön azért lett komoly problémák forrása, mert a protokoll július végén támadás áldozata lett, a CRV tokenek ára pedig 30%-ot esett ennek következtében.

A CRV tokenek likvidációs ára, tehát az adósság kényszerértékesítése 36,2 centes áron következne be a DefiLlama adatai alapján, így most sokan attól tartanak, hogy a szektor nagy csapást szenvedhet el, ha ekkora mennyiségű token ömlik a piacra, ilyen korlátozott likviditás mellett.

Mivel Egregov elkezdte visszafizetni az adósságait, 17 millió dolláros törlesztéssel, a tokenek ára ismét felfelé indult, és a cikk írásának pillanatában már majdnem elérte a 60 centes szintet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A jelenlegi számok alapján így Egregov még 60 millió dolláros adóssággal rendelkezik az Aave felé, 12 millióval az Abracadabra, és 8 millióval az Inverse irányába.

Emellett a Frax platformján van egy 9 millió dolláros tartozása, amely különösen soknak számít, mivel 85%-os kamatterhet kell fizetnie rá.

Olvastad már? A MicroStrategy a Bitcoin támogatója ismét nyereséges lett

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!