Az eToro jogi ostrom alatt Ausztráliában

-

Az Ausztrál Értékpapír- és Befektetési Bizottság (ASIC) nemrégiben benyújtott kereslete az eToro nevű közösségi brókercég ellen a szabályozó hatóság újabb lépése a lakossági befektetők érdekeinek védelmében.

A piaci szabályozó szerint a vádakat a CFD (Contract for Difference) termékeivel kapcsolatban nyújtották be.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


ASIC keresetek az eToro ellen

Az ASIC szerint a kereskedőcég megszegte a konstrukciós és forgalmazási kötelezettségeket, valamint a becsületes, méltányos és hatékony működésre vonatkozó engedélykötelezettségeit.

A szabályozó hatóság azt állította, hogy vizsgálatot folytat az eToro ellen annak megállapítása érdekében, hogy megfelelően átvilágította-e a megcélzott piacát, hogy alkalmasnak tekintse őket CFD-termékeihez.

Az ASIC aggódik amiatt, hogy az eToro sokkal tágabb ügyfélhálózatot is fenntarthatott volna az ilyen magas kockázatú és volatilis kereskedési termékek számára.

Mivel aggódik amiatt, hogy a CFD egy olyan piac, ahol a legtöbb kereskedő elveszíti a pénzét, az ASIC azt mondta, hogy nem biztos abban, hogy az eToro megfelelő vizsgálatokat végzett-e a termékkel való kereskedésre engedélyezett felhasználók megfelelő kategorizálása érdekében.

Álláspontja alátámasztására az ASIC megjegyezte, hogy az eToro ügyfelei közül 2021. október 5. és 2023. június 14. között akár 20.000-en is elveszítették pénzüket.

A CFD-kibocsátóknak meg kell felelniük a konstrukciós és értékesítési rendszernek, és nem építhetik egyszerűen vissza a célpiacukat a meglévő ügyfélbázishoz” – mondta Sarah Court, az ASIC elnökhelyettese

Hozzátéve, hogy a Bizottság „csalódott a megfelelés állítólagos hiánya miatt ebben az esetben, tekintettel az eToro piaci penetrációjára és márkájának mély ismertségére Ausztráliában és világszerte.”.

A kereset szerint az ASIC „megállapításokat és pénzbüntetést kér a bíróságtól”.

Globális szigorítás a tőzsdék számára

Azzal, hogy az eToro a legújabb kereskedési egység, amely ellen egy szövetségi szabályozó hatóság vádat emelt, azt mutatja, hogy a tőzsdékkel szembeni szigorítás többé-kevésbé globális ügy.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az amerikai SEC a Binance és a Coinbase tőzsdék duója ellen emelt vádat, kiterjesztve ezzel az év eleji álláspontját, amikor is beperelte és megegyezett a Kraken tőzsdével.


Olvastad már? Hatalmas adósságot kell elrendeznie a Curve Finance alapítójának

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!