Az eToro jogi ostrom alatt Ausztráliában

-

Az Ausztrál Értékpapír- és Befektetési Bizottság (ASIC) nemrégiben benyújtott kereslete az eToro nevű közösségi brókercég ellen a szabályozó hatóság újabb lépése a lakossági befektetők érdekeinek védelmében.

A piaci szabályozó szerint a vádakat a CFD (Contract for Difference) termékeivel kapcsolatban nyújtották be.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


ASIC keresetek az eToro ellen

Az ASIC szerint a kereskedőcég megszegte a konstrukciós és forgalmazási kötelezettségeket, valamint a becsületes, méltányos és hatékony működésre vonatkozó engedélykötelezettségeit.

A szabályozó hatóság azt állította, hogy vizsgálatot folytat az eToro ellen annak megállapítása érdekében, hogy megfelelően átvilágította-e a megcélzott piacát, hogy alkalmasnak tekintse őket CFD-termékeihez.

Az ASIC aggódik amiatt, hogy az eToro sokkal tágabb ügyfélhálózatot is fenntarthatott volna az ilyen magas kockázatú és volatilis kereskedési termékek számára.

Mivel aggódik amiatt, hogy a CFD egy olyan piac, ahol a legtöbb kereskedő elveszíti a pénzét, az ASIC azt mondta, hogy nem biztos abban, hogy az eToro megfelelő vizsgálatokat végzett-e a termékkel való kereskedésre engedélyezett felhasználók megfelelő kategorizálása érdekében.

Álláspontja alátámasztására az ASIC megjegyezte, hogy az eToro ügyfelei közül 2021. október 5. és 2023. június 14. között akár 20.000-en is elveszítették pénzüket.

A CFD-kibocsátóknak meg kell felelniük a konstrukciós és értékesítési rendszernek, és nem építhetik egyszerűen vissza a célpiacukat a meglévő ügyfélbázishoz” – mondta Sarah Court, az ASIC elnökhelyettese

Hozzátéve, hogy a Bizottság „csalódott a megfelelés állítólagos hiánya miatt ebben az esetben, tekintettel az eToro piaci penetrációjára és márkájának mély ismertségére Ausztráliában és világszerte.”.

A kereset szerint az ASIC „megállapításokat és pénzbüntetést kér a bíróságtól”.

Globális szigorítás a tőzsdék számára

Azzal, hogy az eToro a legújabb kereskedési egység, amely ellen egy szövetségi szabályozó hatóság vádat emelt, azt mutatja, hogy a tőzsdékkel szembeni szigorítás többé-kevésbé globális ügy.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az amerikai SEC a Binance és a Coinbase tőzsdék duója ellen emelt vádat, kiterjesztve ezzel az év eleji álláspontját, amikor is beperelte és megegyezett a Kraken tőzsdével.


Olvastad már? Hatalmas adósságot kell elrendeznie a Curve Finance alapítójának

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!