A MicroStrategy a Bitcoin támogatója ismét nyereséges lett

-

A kriptopénzpiac zavaros vizein haladva a MicroStrategy, a Bitcoin legnagyobb nyilvánosan jegyzett tulajdonosa a második negyedévben sikeresen visszatért a jövedelmezőségi pályára.

Sikerült túllépnie az egy évvel korábbi, mintegy 1 milliárd dolláros jelentős értékvesztésen, amellyel a kriptopénzpiac drámai visszaesése miatt kellett szembesülnie.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A virginiai székhelyű vállalat 22,2 millió dolláros, azaz részvényenként 1,54 dolláros nettó nyereségről számolt be – írja a Bloomberg.

Ez jelentős fordulatot jelent az előző év azonos időszakának több mint 1 milliárd dolláros, részvényenként 94 dolláros veszteségéhez képest.

A MicroStrategy egykori vezérigazgatója, Michael Saylor, aki 2020-ban vetette bele magát először a Bitcoin-tengerbe, továbbra is a legnagyobb kriptopénz határozott támogatója maradt.

Kockáztatása a jelek szerint kifizetődött, a Bitcoin fellendülése ugyanis ismét nyereségessé tette a vállalatot.

A Bitcoin éves szinten közel 80%-os emelkedést mutat, de egyelőre a 30.000 dolláros szint alatt ragadt a visszafogott volatilitás közepette.

A MicroStrategy további Bitcoin-befektetéseket tervez egy nemrégiben benyújtott szabályozási bejelentésben a MicroStrategy jelezte, hogy tovább kívánja növelni Bitcoin-állományát.

A dokumentumból kiderült, hogy akár 750 millió dollárt is terveznek részvényeladások révén bevonni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A vállalat a bevételt általános vállalati célokra kívánja felhasználni, beleértve további Bitcoin-vásárlásokat és forgótőkét, valamint esetlegesen adósságn visszavásárlást.

Saylor az X-en keresztül jelentette be, hogy a vállalat júliusban további 467 Bitcoint (BTC) vásárolt mintegy 14,4 millió dollárért.

Ezzel a legutóbbi akvizícióval a vállalat teljes Bitcoin-állománya impozáns 152.800 BTC-re duzzadt.


Olvastad már? Nem alkalmazzák a Ripple ítéletét a Terraform Labs ügyében

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!