Az SEC 24 millió dolláros egyezséget kötött

-

Az amerikai szabályozó áprilisban nyújtott be panaszt, amelyben azt állította, hogy a Bittrex és William Shihara olyan engedély nélküli tőzsdét üzemeltettek, amely különösen vád alá helyezte a Bittrex Global nevű részleget is.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) együttműködési megállapodást kötött a kriptokereskedelmi platform Bittrex és a társalapító, valamint volt vezérigazgató William Shihara között az engedély nélküli tőzsdeüzemeltetés miatt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy augusztus 10-i értesítés szerint az SEC közölte, hogy a Bittrex és a Bittrex Global vállalta, hogy 14,4 millió dollárt fizet kifizetésekkel kapcsolatos jövedelem visszafizetéseként, 4 millió dollárt az előzetes ítéleti kamatokból és 5,6 millió dollárt polgári büntetésként, hogy rendezze a jogi vitát a szövetségi szabályozóval. Az egyezség még bírósági jóváhagyásra vár.

„Éveken keresztül a Bittrex együttműködött token kibocsátókkal annak érdekében, hogy az online állításaikból eltávolítsa azokat az jelzéseket, amelyek szerint befektetési szerződések lennének – mindezt annak érdekében, hogy kibújjon a szövetségi értékpapír törvények alól” – mondta Gurbir Grewal, az SEC végrehajtási igazgatója.

„A mai megállapodás világossá teszi, hogy nem menekülhetsz meg a felelősségre vonástól pusztán a címkék megváltoztatásával vagy leírások módosításával, mert az igazán számít azoknak a kibocsátások gazdasági valósága.”

Shihara egy Cointelegraphnek nyújtott közleményében pozitív kimenetelnek nevezte az egyezséget, hozzátéve, hogy az Egyesült Államoknak egyensúlyt kell találnia az innováció ösztönzése és az ügyfelek védelme között. Shihara 2014-es alapítástól való távozásáig volt a Bittrex vezérigazgatója.

Az áprilisban benyújtott SEC panasz szerint a Bittrex és Shihara engedély nélküli nemzeti értékpapír tőzsdét, brókert és clearingházat üzemeltetett.

A pénzügyi szabályozó továbbá külön végrehajtó eljárást indított a Bittrex Global ellen, amiért „egy közös megrendelési könyvet üzemeltetett a Bittrex-szel együtt”.

Az Egyesült Államok Pénzügyminisztérium Különleges Eszközök Ellenőrzési Hivatala és Pénzügyi Bűnügyi Ellenőrző Hálózata októberben intézkedéseket tett a Bittrex ellen, ami 29 millió dolláros egyezség elfogadásához vezetett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A váltó márciusban bejelentette, hogy tervezi az áprilisi amerikai tevékenységek beszüntetését, és azt állította, hogy a lépést az ország szabályozási környezete indokolta. A cég csődeljárást kért májusban.

Augusztus 10-én az SEC jogi eljárásokat folytat kriptopénz vállalkozások ellen, ideértve a Binance-t, a Coinbase-t, a Ripple Labs-t és a Terraform Labs-t is.

Számos amerikai törvényhozó és iparági vezető bírálta az ügynökséget a „szabályozás végrehajtásával” kapcsolatos megközelítéséért a kriptopénzek terén.


Olvastad már? Joe Rogan nem rajong a digitális dollárért

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!