A Microstrategy részvényei 206%-kal emelkedtek

-

A Microstrategy részvénye (Nasdaq: MSTR) hatalmas, 206%-os ugrást produkált, miután a vállalat úgy döntött, hogy a bitcoin lesz a fő készpénz tartaléka.

A üzleti intelligencia vállalat jelenleg 152,800 bitcoin birtokában van, amit összesen 4.53 milliárd dollárért vásároltak meg, és további vásárlási terveik is vannak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Microstrategy Részvényei Túlszárnyalták a Bitcoint, az S&P500-at, a Nasdaqot, az Aranyat és az Ezüstöt

Az üzleti intelligencia vállalat, a Microstrategy (Nasdaq: MSTR) részvénye 206%-kal emelkedett azóta, hogy a vállalat bevezette bitcoin stratégiáját, amint azt az Ügyvezető Elnök, Michael Saylor is elmondta a Twitteren pénteken.

Így tweetelt:

„Három évvel ezelőtt a mai napon a Microstrategy bejelentette, hogy a bitcoin lesz az elsődleges készpénz tartalék eszköze, és 21,454 BTC-t vásárolt 250 millió dollárért, vagyis körülbelül 11,653 dollárért bitcoinonként.”

A Microstrategy a bitcoin stratégiáját 2020. augusztus 10-én vezette be. Ugyanezen időszak alatt a bitcoin 145%-os emelkedést tapasztalt, míg az S&P 500 33%-kal nőtt, és a Nasdaq 25%-kal, ahogy azt Saylor megosztotta a Twitteren látható ábrán.

Eközben az arany 5%-os csökkenést mutatott, és az ezüst 19%-kal csökkent. A világ legnagyobb eszközkezelője, a BlackRock jelentős részvényesi a Microstrategy-nek.

bitcoin
Forrás: Michael Saylor

Februárban a BlackRock bejelentette, hogy 760,000 részvényt birtokol a Microstrategy Incorporated-ben, ami a vállalat 8.1%-át teszi ki. Az eszközkezelő emellett egy bitcoin alapú tőzsdei alapot (ETF) is megpróbál indítani.

A hónap elején a Microstrategy bejelentette, hogy jelenleg 152,800 bitcoint tart, amit összesen 4.53 milliárd dollárért vásároltak meg, vagyis 29,672 dollárért BTC-onként.

A cég tervei között szerepel még több bitcoin vásárlása részvényértékesítésekből, amelyek összértéke akár 750 millió dollár is lehet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Saylor 2020 augusztusában magyarázta el, hogy cégének bitcoin stratégiája „a hosszú távú értéknövekedést” célozza meg a részvényesek számára.

A világ legnagyobb kriptovalutáját egy megbízható értéktárolónak és vonzó befektetési eszköznek tekinti, amelynek hosszú távú értéknövekedési potenciálja nagyobb, mint a készpénztartás.

Az ügyvezető hozzátette:

„Több mint egy évtizede az indulása óta a bitcoin jelentős hozzáadása volt a globális pénzügyi rendszernek, olyan jellemzőkkel, amelyek hasznosak mind az egyének, mind a intézmények számára.”

Olvastad már? Az SEC 24 millió dolláros egyezséget kötött

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!