Lassul a BTC-piac, megérkezett a nyári holtszezon

-

Júniusban nagy lökést kapott a BTC, főleg a BlackRock ETF-beadványa emelt nagyot a piac és a közösség hangulatán, júliusban viszont úgy néz ki, alábbhagy a lendület.

Az altcoinok terén sem fényes a helyzet, mindössze néhány van, amelyik jól teljesít, és az egyik ilyen az XRP.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Ripple nemrégiben részleges győzelmet aratott a SEC, a tőzsdefelügyelet ellen, és a token árfolyama közel 50%-kal emelkedett a hónap során.

Összességében viszont közel sem volt akkora az eufória a piacon, mint sokan remélték.

A SEC is elmondta, hogy fellebbezni fog a döntés ellen, így bár vannak kisebb megmozdulások a piacon, a nyár elérkezett az eseménytelenség szakaszába.

A defi és az NFT ragyogása is megkopott

A medvepiac nem kíméli a korábbi húzóágazatokat sem. Júliusban az NFT-piac nagyon visszahúzódott, több nagynevű, régi kollekció esetében is visszatértek a 2021-es, a nagy felhajtás előtti árfolyamok.

A Bored Ape Yacht Club padlóára 30ETH alá esett. Nem segít a helyzeten az Azuki körüli huzavona sem.

Az AzukiDAO oldalára felkerült egy beadvány, amely szerint az Azuki alapítóját beperelhetné a közösség, hogy így szerezzen vissza nagyjából 20 ezer ETH-t, amelyet különböző projektek segítségével csaltak ki a rászedett befektetőktől.

Hasonló a hangulat a defi szektorban is, ráadásul folyamatosan kerülnek elő újabb és újabb, korábban nem ismert hiányosságok, kódhibák, legtöbbször a hackerek által felfedezve, akik ki is ürítik a protokollok tárcáit.

A legtöbb esetben a gyengén felépített okosszerződések a felelősek az ilyen esetekért, de pont a közelmúltban tűnt fel egy új típusú támadás.

A Curve Finance rendszeréből 61 millió dollárt vittek el, és a támadók a programnyelv, a Vyper hiányosságait tudták kihasználni, az abból eredő sebezhetőséget.

btc

A Curve meghackelése után a CRV token ára bedőlt, bár a megszerzett pénz napokon belül visszakerült. A támadó 10%-ot tarthatott meg belőle, jutalomként a hiba felfedezéséért.

A kriptoiparhoz kötődő részvények tartják magukat

Az iparághoz kapcsolódó cégek papírjai, főleg a bitcoin-bányászattal foglalkozó vállalkozásoké, túlszárnyalják még a BTC növekedését is.

A médiában idén már több alkalommal megjelentek a híradások, hogy az iparági cégek papírjai rendkívül népszerűek a befektetők körében, főleg, mióta az év eleji BTC-rali megkezdődött, és ahogy egyre többet hallani a jövő évi blokkjutalom-felezésről.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Júliusban a kriptopiac csak kullogott a részvények mögött, a bányászvállalatok átlagosan 23,9%-kal erősödtek egyetlen hónap alatt.

Nem csak a bányászok érezhetik jól magukat, a Coinbase papírjai több, mint 30%-ot mentek, miután a bíróság a Ripple elleni perben a SEC kárára döntött.

A COIN token alatt kereskedett részvények ára így ismét 100 dollár fölé került.

A MicroStrategy is hasonló erősödésnek örülhet, a havi zárása 27,25%-os növekedést hozott.

A bányászok között találjuk meg viszont a legnagyobbat emelkedőket, a Stronghold Digital Mining papírjai majdnem 75%-ot erősödtek, a TeraWulf és a Riot Platforms pedig 50%-ot meghaladó emelkedést könyvelhettek el a július elejei árfolyamukhoz viszonyítva.

Olvastad már? Egy nigériai kereskedelmi szövetség betiltatná a Binance tőzsdét

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!