Ejtetné a Gemini által indított pert a Digital Currency Group

-

A Winklevoss ikrek által üzemeltetett Gemini tőzsde beperelte a Genesist, mivel úgy vélik, hogy a tőzsde saját staking programja, a Gemini Earn működése a Genesis miatt vált problémássá.

A Genesis Global Capital LLC a Digital Currency Group leányvállalata, így a tőzsde őket is beperelte, a vezetővel, Barry Silberttel együtt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A DCG ügyvédei szerint viszont az egész eljárás megalapozatlan, és ejtetni akarják az ügyet.

A fő hivatkozási alapjuk az, hogy a Genesis anyacégeként a DCG nem felelős a leányvállalat tevékenységéért, és jogilag is két elkülönülő szervezetről van szó.

„A Gemini úgy érvel, hogy a Genesis állítólag s csalásaiban a DCG is szerepet játszott, különböző belső tranzakciók, könyvelési manipuláció, és papírmunka segítségével. Ez alapján indokoltnak látjuk, hogy a bíróság ejtse a DCG elleni ügyet. A felperesek valójában semmiféle bizonyítékot nem mutattak ezekre a vádakra, nem tudják alátámasztani, hogy a DCG tudott volna a Genesis körüli problémákról. A Gemini mindössze abból a tényből indult ki ezeknek a feltételezéseknek a megalkotásakor, hogy a Genesis a DCG leányvállalata.”

Az ügyvédek a beadványukban arra is rávilágítottak, hogy a Gemini nemhogy nem tud bizonyítékot szolgáltatni ezekre a csalási vádakra, valójában azt sem tudják megmondani, hogy egészen pontosan milyen csalás is történt.

A jogászok szerint a tőzsde periratának nagy része valójában jogi szócséplés, amely elsősorban a Genesisre vonatkozó állításokat összegzi, de a Genesis nem érintett ebben a meghatározott ügyben.

„A Gemini azzal próbálkozik, hogy az alpereseket, a DCG-t és az ügyvezetőt felelőssé tehesse a Genesis körüli állítólagos jogsértésekben, de a törvény nem így működik. A jogszabályok alapján az anyacégek nem tehetők közvetlenül felelőssé a leányvállalatok tevékenységéért. A Gemini nem is ezzel próbálkozott, viszont most azért akarja hibáztatni a DCG-t, hogy a Genesis állítólagos hibáit nem korrigálta, emiatt akarja felelősségre vonatni.”

Cameron Winklevoss, a Gemini alapítója nyilvánosan is bejelentette, hogy pert indítanak a DCG, és az ügyvezető, Barry Silbert ellen, így a cég ügyvédei is a nyilvánosság előtt válaszoltak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Gemini azt akarja, hogy a Genesis ballépéseiért a DCG és Silbert is legyenek felelősségre vonva, de az ügyvédek szerint Winklevoss nem akar mást, csupán médiafelhajtást, és emiatt indították ezt az eljárást.


Olvastad már? A felhasználók a piaci ingadozások ellenére is hisznek az Ethereumban

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!