A SEC meghosszabbítja az ARK Bitcoin ETF határozatának határidejét

-

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) várhatóan elhalasztotta az első spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alap (ETF) jóváhagyásáról szóló döntését.

Az eredetileg augusztus 13-ra kitűzött határozat meghozatalát a tekintélyes szabályozó hatóság most tovább fogja kérni a nyilvánosság véleményét az ARK Investment Management spot Bitcoin ETF-jéről.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a hosszabbítás lényegében kitolja a korábban kitűzött határidőt, a kriptopénz közösség nagy várakozásának eleget téve.

A halasztást széles körben előre jelezték, különösen azért, mert az eredeti augusztus 13-i határidő vasárnapra esett.

ETF-elemző James Seyffart korábban a közösségi médiában azt spekulálta, hogy a döntést valószínűleg a hét végén jelentik be, és erős meggyőződését fejezte ki az esetleges halasztással kapcsolatban.

Seyffart később frissítette, hogy ez egy szokásos halasztási levél volt a SEC-től.

A SEC a lakossági észrevételeket váró pontok közül különösen kiemelte a Coinbase javasolt felügyeleti megosztási megállapodását (SSA).

A Galaxy vezérigazgatója, Mike Novogratz egy nemrégiben tartott eredménybeszámolóban világított rá a spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyásának jövőjére.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A BlackRock és az Invesco nagy pénzintézeteknél lévő kapcsolataitól származó bennfentes információkra hivatkozva Novogratz bizakodását fejezte ki, hogy az ilyen ETF-ek jóváhagyása elkerülhetetlen.

A kérdés szerinte nem a „ha”, hanem a „mikor” kérdése. A kriptomogul becslése szerint a piac négy-hat hónapon belül találkozhat ezekkel a jóváhagyásokkal.


Olvastad már? Milyen hatással lehet a Paypal stablecoinja az Ethereumra?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!