11,4 millió dollár értékű „alvó bitcoin” felébredt hosszú éveknyi álmából

-

Amint a bitcoin értéke éppen csak meghaladta a 29.000 dollárt, érdekes esemény történt szombati délután, egy 195,79 bitcoinból álló, több mint hét éve érintetlenül pihenő készlet először került átadásra 2016 óta.

Ezt egy másik eseménysorozat követte, egy 2014-es alvó bitcoin csoport is mozgásba lendült, így először mozdultak el majdnem egy évtizede.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Több mint 11 millió dollár értékű alvó bitcoinra ébredés

2023. augusztus 12-én, amikor egy impozáns összeg, 391,305 BTC, vagyis 11,4 millió dollár ébredt fel hosszú hibernációjából.

A „alvó bitcoinok” kifejezés olyan bitcointípusra utal, amelyek inaktívan fekszenek egy címen, hosszú ideje fel nem használtan és mozgatlanul.

Ezek az alvó bitcoinok, amelyek gyakran kiváltják a kriptovaluta-rajongók érdeklődését és találgatásait, az „alvó” címkét azért kapják, mert nem zajlik aktív kereskedés vagy felhasználás velük.

Az ilyen alvó eszközök jelentős mozgása akár hullámokat is kelthet a piacon.

Ezeknek az alvó bitcoin pénztárcáknak a létezése különböző tényezőkre vezethető vissza, mint például elveszett hozzáférés, szándékos hosszú távú hideg tárolás, elfeledett tulajdonok, örökölt vagy jogi akadályok, vagy egyszerűen egy stratégiai döntés, hogy hosszú időn keresztül tartsák meg.

Az ilyen alvó vagyonok felfedezését általában a btcparser.com és más specializált blokklánc-elemző programok végzik, amelyek észlelték a 2016-os és 2014-es költéseket a teganpi napon.

Az első ébredés 802.827 blokkmagasságban történt, amikor egy 2016 márciusában létrehozott cím szabadított fel 195,795 BTC-t, ami lenyűgözően 5,7 millió dollárt ér.

Ezt az érdekes eseményt négy különálló tranzakció kísérte, mindegyiket az „bc1qn” címre irányították.

Érdekes fordulat, hogy a felhasználó korábban 195,795 bitcoin cash (BCH) birtokolt, amelyet teljesen elköltötte 2017. december 7-én.

Ezt követően, 2023. augusztus 12-én, 802.872 és 802.879 blokkmagasságokban, 100 illetve 66,589 bitcoin csoport mozgott, jelezve első mozgásukat 2014 áprilisa óta.

Ezen a blokkmagasságon ugyanabban az időpontban 28,93 BTC is mozgott, amelyet 2014. március 22-én mozdítottak el először több mint kilenc év után.

Az alvó bitcoinok elköltése vagy mozgatása bonyolult döntés lehet, amelyet gyakran az egyéni körülmények és különböző alapvető tényezők befolyásolnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Például a bitcoin értékének jelentős növekedése ösztönözheti a tulajdonosokat, hogy eladják vagy kereskedjenek az alvó vagyonukkal, hogy kihasználják a nyereséget.

Változó pénzügyi szükségletek, aggályok a tárcabiztonság miatt, vagy a biztonságosabb tárolási módszer iránti igény is ösztönözheti ezeknek az eszközöknek a mozgatását.

Alapvetően az alvó bitcoinok ébredésének a döntése többrétegű, és a pénzügyi, jogi, személyes, stratégiai és érzelmi szempontok összetett összjátékán alapul.


Olvastad már? Michael Saylor: A Bitcoin centralizált vállalati óriásoktól nem kell félni

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Miért érdemes odafigyelni az Arbitrumra?

Az Arbitrum nagyjából egy hete indította el a saját fejlesztési programját, egyfajta ösztöndíjat, és már most látszik a hálózati változásokból, hogy a kezdeményezés megfelelő útra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!