A Bitcoin (BTC) volatilitása történelmi mélypontra süllyed

-

A kriptopénzpiacokon a szabályozási támadások újabb szakasza által okozott általános recesszió ellenére a példátlanul alacsony volatilitás továbbra is kulcsfontosságú tényező, amely befolyásolja a Bitcoin (BTC) és a főbb altcoinok teljesítményét 2023 harmadik negyedévében.

A Bitcoin (BTC) volatilitása soha nem volt még ilyen alacsony a történelem során.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin (BTC) 30 napos becsült volatilitása, a napi hozamok átlagos szórása, a Bitcoin (BTC) hálózat indulása óta a legalacsonyabb szintre csökkent.

Az elmúlt 30 napban ez a mutató 0,77%-ra zuhant. A Buy Bitcoin Worldwide projekt által készített nyomkövető szerint ez abszolút ATL a legnagyobb kriptopénz esetében.

Forrás: buybitcoinworldwide.com

Az előző mélypontot 2020 júliusában regisztrálták 1,5% alatt. A 60 napos becsült Bitcoin (BTC) volatilitási diagram esetében a legutóbbi helyi mélypont 2023 januárjában 1,37% alatt volt megfigyelhető. Most ez a mutató 1,77%-on áll.

A második legnagyobb kriptopénz, az Ethereum (ETH) esetében mindkét grafikon – a 30 és a 60 napos becsült volatilitási mutató – szintén történelmi mélyponton van, és folyamatosan csökken.

A Litecoin (LTC), a „digitális ezüst” és a 11. legnagyobb kriptopénz 2016-ban kevésbé volt volatilis, a jelenlegi volatilitási mutatói két-háromszor magasabbak, mint hét évvel ezelőtt.

Amint arról korábban beszámoltunk, a fő altcoin XRP a lenyűgöző 75%-os rally után példátlan volatilitás-csökkenésnek volt tanúja.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Jönnek a viharok?

A K33 Research (korábban Arcane) szakértőinek számításai szerint a Bitcoin (BTC) ötnapos volatilitása meglepő módon alacsonyabbra zuhant, mint az arany (XAU), valamint a NASDAQ és az S&P 500 indexeké.

Ilyen rövid időtávon a folyamatban lévő esés a harmadik legnagyobb a 2020-as fekete péntek óta a kriptóban.

Az elemzők azt is jelezték, hogy az ilyen lenyűgöző volatilitás-csökkenések után általában piaci zavarok időszakai következnek be.

Mint ilyen, mind a bikáknak, mind a medvéknek fel kell készülniük a bejövő gyors mozgásokra.

Eközben a Bitcoin (BTC) ismét nem tudta megvédeni a kulcsfontosságú 30.000 dolláros szintet. A cikk megjelenésekor 29.255 dolláron cserél gazdát.


Olvastad már? A Litecoin (LTC) feleződése véget ért, de hol vannak a bikák?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 60 ezer dollárral kapcsolatos aggodalmak miatt a kriptopiac érzi a borzongást

A Bitcoin (BTC) közelmúltbeli felfutása nagy reményt keltett a kriptoterületen az elmúlt hónapokban. A BTC közelmúltbeli árfolyammozgásai azonban teljes mértékben megváltoztatták az árfolyamot. Mozgatók, megrendítők és...

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!