A Bitcoin (BTC) volatilitása történelmi mélypontra süllyed

-

A kriptopénzpiacokon a szabályozási támadások újabb szakasza által okozott általános recesszió ellenére a példátlanul alacsony volatilitás továbbra is kulcsfontosságú tényező, amely befolyásolja a Bitcoin (BTC) és a főbb altcoinok teljesítményét 2023 harmadik negyedévében.

A Bitcoin (BTC) volatilitása soha nem volt még ilyen alacsony a történelem során.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin (BTC) 30 napos becsült volatilitása, a napi hozamok átlagos szórása, a Bitcoin (BTC) hálózat indulása óta a legalacsonyabb szintre csökkent.

Az elmúlt 30 napban ez a mutató 0,77%-ra zuhant. A Buy Bitcoin Worldwide projekt által készített nyomkövető szerint ez abszolút ATL a legnagyobb kriptopénz esetében.

Forrás: buybitcoinworldwide.com

Az előző mélypontot 2020 júliusában regisztrálták 1,5% alatt. A 60 napos becsült Bitcoin (BTC) volatilitási diagram esetében a legutóbbi helyi mélypont 2023 januárjában 1,37% alatt volt megfigyelhető. Most ez a mutató 1,77%-on áll.

A második legnagyobb kriptopénz, az Ethereum (ETH) esetében mindkét grafikon – a 30 és a 60 napos becsült volatilitási mutató – szintén történelmi mélyponton van, és folyamatosan csökken.

A Litecoin (LTC), a „digitális ezüst” és a 11. legnagyobb kriptopénz 2016-ban kevésbé volt volatilis, a jelenlegi volatilitási mutatói két-háromszor magasabbak, mint hét évvel ezelőtt.

Amint arról korábban beszámoltunk, a fő altcoin XRP a lenyűgöző 75%-os rally után példátlan volatilitás-csökkenésnek volt tanúja.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Jönnek a viharok?

A K33 Research (korábban Arcane) szakértőinek számításai szerint a Bitcoin (BTC) ötnapos volatilitása meglepő módon alacsonyabbra zuhant, mint az arany (XAU), valamint a NASDAQ és az S&P 500 indexeké.

Ilyen rövid időtávon a folyamatban lévő esés a harmadik legnagyobb a 2020-as fekete péntek óta a kriptóban.

Az elemzők azt is jelezték, hogy az ilyen lenyűgöző volatilitás-csökkenések után általában piaci zavarok időszakai következnek be.

Mint ilyen, mind a bikáknak, mind a medvéknek fel kell készülniük a bejövő gyors mozgásokra.

Eközben a Bitcoin (BTC) ismét nem tudta megvédeni a kulcsfontosságú 30.000 dolláros szintet. A cikk megjelenésekor 29.255 dolláron cserél gazdát.


Olvastad már? A Litecoin (LTC) feleződése véget ért, de hol vannak a bikák?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság...

Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

Vendégbejegyzés A kriptovaluták az elmúlt néhány évben teljesen forradalmasították az internetes fizetést. Számos kereskedő oldalán jelentek meg a digitális fizetőeszközök mint fizetési mód, így biztonságos és...

Hedera (HBAR) technikai elemzés 09.27.

Prémium Hedera (HBAR) A Hedera (HBAR) erős nyereséget könyvelhetett el szeptember 12-14. között. A rally 21,15%-ot jelentett, és alig több mint két napig tartott, de a HBAR egy...

Lido (LDO) technikai elemzés 09.27.

Prémium Lido (LDO) A Lido (LDO) medvés kilengése tovább folytatódott, és az árfolyam egy kritikus támaszszinthez közelít. A cikkírás idején az LDO 1,46 dolláron kereskedett, éppen az 1,4...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!