A SEC nem fogja abbahagyni a kriptoipar zaklatását

-

John Reed Stark, a tőzsdefelügyelet korábbi vezetője nemrégiben úgy fogalmazott a követőinek a Twitteren, hogy a hivatal sosem fog leállni a kriptoipar piszkálásával.

Stark 11 évig vezette a hivatal internetes végrehajtási részlegét, és 15 évig ügyészként dolgozott a szervezetben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bittrex elleni per kapcsán osztotta meg a nézeteit, amelyek szerint az eset valójában ugyanaz, mint a Coinbase vagy a Binance ügye.

„Ezek a cégek tőzsdének, brókernek nevezik magukat, a Bittrex, a Beaxy, a Coinbase és a Binance is, historikusan erős, jól hangzó kifejezéseket használva, hogy megbízhatónak tűnjenek, és a befektetőik biztonságban érezzék magukat. Ez hamar átfordulhat egy sokkal veszélyesebb színjátékba. A Kongresszus 1934-ben szavazta meg a tőzsdék működését szabályozó törvényeket. A cél az volt, hogy a nagy és tőkeerős pénzügyi vállalatok ne befolyásolhassák a piacot, ne végezhessenek saját befektetési gyakorlatot. Ha nem lenne a SEC, a piac nagyon hamar rossz irányba fordulhatna. Ezért nem fog leállni a hivatal az iparág piszkálásával.”

Stark elmondta, a SEC hagyományosan több szerepkörben kell, hogy dolgozzon. Ezek közé tartozik a befektető-védelem, és a megfelelő piaci működés biztosítása is. Ezek kritikusnak számítanak a SEC szempontjából, így ezekből nem engedhetnek.

Stark szerint rendkívül fontos lenne, hogy a SEC-nél minden kriptotőzsde és kriptováltó regisztráltassa magát, mivel olyan tokeneket forgalmaznak, amelyek értékpapírnak számítanak.

A SEC elnöke, Gary Gensler nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a bitcoin kivételével minden kriptopénz értékpapírnak számít. Egy nemrégiben született bírósági döntés alapján viszont az XRP sem számít értékpapírnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Stark szerint túl sokáig működött az a megoldás, hogy a tőzsdék tulajdonképpen regisztrálatlanul üzemelnek.

Elmondása alapján ezek a vállalatok lehetőséget adtak a kriptopénzek kereskedésére még úgy is, hogy kezdettől tudni lehetett, számos eszközt lehet értékpapírként meghatározni.

„Ezek a pénzügyi cégek, a Binance, Coinbase, Beaxy, Bittrex, meg igazából az összes többi kriptotőzsde a szabályozói lemaradást játsszák ki, mégpedig sikeresen. Annyi fiat pénzt akarnak összelapátolni, amennyit csak tudnak, az elkerülhetetlen lekapcsolás, beszabályozás előtt. A helyzet iróniája az, hogy ezek a cégek a jövő bajnokainak állítják be magukat, az új, digitális innovációk futárainak, akik a jövő pénzt hozzák el. Ennek nem szabad bedőlni, a fényes felszín mögött ezeknél a cégeknél is ugyanazok a tisztességtelen gyakorlatok húzódnak meg, amelyeket azóta ismerünk, mióta a pénzügy létezik.”

Olvastad már? 11,4 millió dollár értékű „alvó bitcoin” felébredt hosszú éveknyi álmából

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Stellar (XLM) technikai elemzés 10.02.

Prémium Stellar (XLM) A Stellar (XLM) a szeptemberi veszteségek miatt a szerkesztési időben még mindig elnyomták a Stellar árfolyamát. Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) az írás időpontjában...

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!