A Bittrex semmissé tenné a SEC hatáskörét a kriptopénzek területén

-

A Bittrex tőzsde hivatalos beadvánnyal fordult a bírósághoz, mivel nézeteik alapján a SEC alaptalanul perelte be őket.

A tőzsde úgy érvel, hogy a SEC nem rendelkezik a megfelelő hatáskörrel, hogy szabályozhassa a kriptoipart, mivel ehhez a Kongresszusnak kellene erre felhatalmaznia.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a nézőpont kihívást intéz a SEC jelenlegi értelmezése ellen, amely alapján a mostani értékpapír-törvényeket próbálják ráhúzni a kriptopénzekre.

Ehelyett inkább egy új, sokkal részletesebb keretrendszer létrehozását sürgetik.

A Bittrex a beadványt nagyon hasonló érveléssel építette fel, mint a Coinbase, a nagy tőzsde által felvonultatott indoklás mentén.

A Bittrex így stratégiailag csatlakozik a Coinbase kezdeményezéséhez, hogy egy új kriptoipari szabályozást dolgozzanak ki, és egyben együttműködve lépjenek fel a SEC vádjaival szemben.

A Bittrex jogi csapata sikeresen megtalálta, hogy a SEC érvelésében hol vannak a szürkefoltok, hol lehet fogást találni az értékpapír-vádakon.

Mindkét megvádolt tőzsde egyetért abban, hogy bizonyos kriptoeszközök értékpapírnak számíthatnak a kezdeti, első értékesítés során, ez a besorolás viszont már egyáltalán nem érvényes a másodlagos piacokon történő kereskedés esetén.

A jogászok érvelése alapján miután egy pénzeszköz forgalomba került, és kereskedhetővé vált, onnantól már nem tekinthető értékpapírnak.

Ehelyett inkább árucikk, vagy valami új, digitális eszközök számára létrehozott besorolást kellene, hogy kapjon.

A Bittrex azt is nehezményezte, hogy a SEC egyáltalán nem közölte a tőzsdével, hogy az üzleti tevékenysége esetlegesen törvénysértő lehet, és ez főleg annak fényében jelentős, hogy a hatósági számos kriptoipari vállalat ellen indított eljárást, hosszú évek óta tartó működés után.

A SEC idén áprilisban indított pert a Bittrex ellen, mivel a vádjaik szerint regisztrálatlan tőzsdét üzemeltetnek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A vádiratban úgy fogalmaztak, hogy a Bittrex olyan eszközök kereskedelmét teszi lehetővé, amelyek a jelenlegi jogszabályok alapján értékpapírnak számítanak, viszont nem szerezték be az ilyen tevékenységhez szükséges hivatalos engedélyeket.

A perbe a Bittrex anyacégét, a Bittrex Globalt is belefoglalták, ugyanezekkel a vádakkal.


Olvastad már? A legfontosabb ellenállási szintet töri meg az Ethereum

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!