Az Ethereum alapítója szerint a Tőzsdefelügyelet nem játszik tisztességesen

-

Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója nemrégiben megosztotta a gondolatait a SEC erőpolitikájával szemben, amely során a hivatal különféle kényszerítő eszközökkel próbálja kontrollálni a tőzsdéket, kriptopénzeket.

A Paradigm, egy kaliforniai befektetési alap vezetője, Matt Huang társaságában lezajlott beszélgetés során Buterin őszintén elmondta, hogy nem tartja megfelelőnek a SEC tevékenységét.

„Nem örülök annak, hogy a Solana és a többi projekt ilyen helyzetbe került. Nem érdemlik meg, és ha végül az Ethereum csak azért győz a blokkláncok versenyében, mert a kormányok kitiltják a centralizált tőzsdékről a többi hálózatot, akkor az nem egy becsülendő győzelem, és hosszú távon valószínűleg még csak nem is győzelem.”

Buterin szerint a jelenlegi hatósági hozzáállás rávilágít, hogy a valódi verseny nem a többi blokklánc ellen zajlik, hanem a centralizált pénzügyi rendszer ellen, amely minden percben egyre jobban próbálja behálózni a világot.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Buterin mindenesetre kifejezte a reményeit, hogy a helyzet igazságos módon oldódik majd meg a kriptopipar számára.

Az Ethereum és a Solana

A SEC nemrégiben pert indított a Binance és a Coinbase ellen, és a periratban több kriptopénzt is értékpapírként jellemzett.

A Solana, a Cardano, a Polygon és a BNB is rajta van ezen a listán.

Az ilyen tokenek így függő helyzetbe kerülhetnek, hiszen az amerikai tőzsdéken nem lehetne listázni őket előzetes regisztráció nélkül.

A Solana Foundation hivatalosan is bejelentette, hogy nem értenek egyet a SEC besorolásával, és megkérdőjelezték, hogy ennek az eldöntése a SEC hatásköre lenne.

Az ether szintén alanya a jelenlegi tárgyalásoknak. Egy kongresszusi meghallgatások a felügyelet elnöke, Gary Gensler nem válaszolta meg egyértelműen, hogy a SEC álláspontja szerint az Etherum értékpapírnak számít-e vagy sem.

A hírhedt 2018-as beszédében a SEC egyik akkori tisztviselője, William Hinman úgy nyilatkozott, hogy az ether-tranzakciók nem számítanak értékpapír-forgalmazásnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Márciusban viszont a New yorki főügyész indított pert a Kucoin tőzsde ellen, és ebben úgy fogalmaztak, hogy az ether értékpapírnak számít.

A JPMorgan elemzője, Nikolaos Panigirtzoglou arra jutott, hogy a Hinman-dokumentumokból kiderülő információk arra utalnak, hogy a SEC jobbára árucikként sorolná be az Ethereumot, ez pedig tovább erősítheti a decentralizációs törekvéseket.

Olvastad már? Az európai gazdasági bizonytalanság elhanyagolt záloga

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!