Az európai gazdasági bizonytalanság elhanyagolt záloga

-

A gazdasági stabilitás az a mentőöv, amely biztosítja az egyéni és a vállalati szabadságot, és ugyanez az elv vonatkozik a nemzetekre is.

A gazdasági ellenálló képességéről ismert Európa mostanában ismeri fel, hogy az önrendelkezése biztosításához szükséges a pénzügyi erejének megerősítése.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Európa új gazdasági biztonsági stratégiája

Az Európai Bizottság tett egy lépést előre, és új gazdasági biztonsági stratégiát javasolt, amely a versenyképesség fokozását és az egységes piac elmélyítését tekinti elsődleges prioritásnak.

Ez a stratégia potenciálisan módot kínál arra, hogy az európai politikai és üzleti szféra eltérő preferenciáit összehangolják.

Ahhoz azonban, hogy ez a gazdasági biztonsági stratégia virágzásnak induljon, konszenzusra van szükség a tagállamok és a vállalati szektor között.

Jelenleg nincs ilyen egyetértés, és Kína szelleme árnyékot vet Brüsszel által felismert gazdasági biztonsági kockázatokra.

A Bizottság által javasolt stratégia ellentétesnek tűnik számos európai vállalat és politikai szövetségesük üzleti megközelítésével.

A függőség kockázataitól óvakodó európai vállalatok attól tartanak, hogy lemaradnak Kína gazdasági terjeszkedéséről, és teret veszítenek mind a kínai, mind az amerikai versenytársakkal szemben.

A Kínával való gazdasági kapcsolatok kockázatmentesítése a jelek szerint növeli a vállalatok versenyképességét fenyegető kockázatokat, ami nehezen tartható egyensúlyt teremt.

E kényszerhelyzet megoldásának kulcsa az lehet, hogy tanuljunk mind Kína, mind az Egyesült Államok sikereiből, amelyek Európában némi megdöbbenést váltottak ki.

Míg az európai vállalatok a külföldi piacokra vannak fixálva, addig ezek az országok a hazai keresletre összpontosítva értek el sikereket.

Az Egyesült Államokban például az inflációcsökkentő törvény sikere nem az importkorlátozásoknak köszönhető, hanem annak, hogy a zöld technológiák hazai piacának fellendülésére és jövedelmezőségére vonatkozó várakozásokat táplálták.

Az amerikai gyárépítés ebből fakadó fellendülése ennek a stratégiának a bizonyítéka.

Kína, amely hagyományosan az exportra épülő növekedési stratégiára támaszkodik, szintén elkezdte kihasználni a hazai piacot mint növekedési hajtóerőt, különösen az olyan ágazatokban, mint az elektromos járművek.

E két gazdasági nagyhatalom tanulságai arra emlékeztetik Európát, hogy ereje belföldön is megtalálható.

A gazdasági biztonsághoz vezető út

A múltban Európa elszalasztotta a hazai növekedés ösztönzésének lehetőségeit.

Erre kiváló példa, hogy Európa a 2000-es években elvesztette vezető szerepét a fotovoltaikus gyártás területén, ahol a belső kereslet ösztönzése helyett a külső tényezőkre való összpontosítás vezetett a bukáshoz.

Európának el kell kerülnie, hogy ez a hiba megismétlődjön a zöldtechnológiai ágazatban.

A környezetbarát szabályozás enyhítésére irányuló felhívások azzal a kockázattal járnak, hogy a zöldtechnológiai termékek és szolgáltatások hazai piacának mérete csökken, ami lassítja a kínálati kapacitást.

Az Európai Unió sikeresen teremtett ilyen piacokat, és ez az oka annak, hogy számos zöldtechnológiai iparág exportjában továbbra is vezető szerepet tölt be.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Nem szabad elfelejteni, hogy ez a siker a proaktív piacformáló szabályozásban gyökerezik.

Ezért Európa gazdasági biztonságához vezető útja a hazai zöldtechnológiai kereslet növelésében rejlik.

Azok a vállalatok, amelyek biztosak abban, hogy a hazai piacokon történő befektetésekből profitálhatnak, kevésbé fogják ellenezni a kockázatcsökkentő intézkedéseket, amelyek célja, hogy csökkentsék Európa külső politikai döntésektől való függőségét.

Európa számára a gazdasági biztonsághoz vezető út otthon kezdődik.

A hazai zöld technológiák iránti kereslet növelésének megduplázása nemcsak a gazdaságát fogja fellendíteni, hanem a globális piac erőközpontjaként is meg fogja erősíteni, és ezáltal garantálni fogja a gazdasági biztonságot.


Olvastad már? A legfontosabb ellenállási szintet töri meg az Ethereum

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!