Elon Musk új limitfrissítést jelentett be a Twitteren

-

A Twitter, a népszerű közösségi médiaplatform nemrégiben korlátozásokat vezetett be a felhasználói aktivitásra vonatkozóan, ami aggodalmakat váltott ki, és felhívta a figyelmet a platform technikai kihívásaira és a változtatások mögött álló lehetséges indítékokra.

Elon Musk vezérigazgató bejelentette az új korlátozásokat, többek között azt, hogy felső korlátot szabtak a naponta olvasható, ellenőrzött és nem ellenőrzött fiókok által olvasható posztok számának.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mivel a felhasználóknak szembesülniük kell a megszakított home feedekkel és kommentszálakkal, kérdések merülnek fel a platform architektúrájával és annak a felhasználói élményre gyakorolt hatásával kapcsolatban.

Továbbá találgatások övezik a változtatások mögött meghúzódó motivációkat, beleértve a mesterséges intelligencia szolgáltatókra gyakorolt lehetséges hatást és a Twitter és a Google feszült kapcsolatát.

Elon Musk bejelentette a frissítést egy folyamatban lévő per közepette

A kritikusok szerint a Twitter jelenlegi technikai problémái a hibás architektúra miatt vannak.

Megfigyelők rámutattak, hogy a Twitter nemrégiben hozott döntése, miszerint blokkolja a tweetek nyilvános hozzáférését, azt eredményezte, hogy a platform többszörös kéréseket küldött magának, ami egy öncélú elosztott szolgáltatásmegtagadási (DDoS) hatást eredményezett.

Az Elon Musk által kezdeményezett változtatások, köztük a Twitterhez való bejelentkezés nélküli hozzáférés korlátozása tovább súlyosbította ezeket a technikai kihívásokat, és kritikát váltott ki a webfejlesztők részéről.

A Twitter korlátozásainak egyik lehetséges oka lehet a nagy nyelvi modellekkel rendelkező AI-szolgáltatókkal, köztük Elon Musk OpenAI-jának potenciális versenytársaival való kapcsolata.

Az AI-rendszerek a nyilvánosan elérhető adatokat, például Twitter-bejegyzéseket használnak fel a könyvtáraik bővítéséhez.

A hozzáférés korlátozásával a Twitter célja lehet, hogy akadályozza versenytársai erőfeszítéseit.

Ráadásul a Twitter nemrégiben leállította a Google-nek szóló számlák kifizetését, ami arra utal, hogy a két vállalat között feszült a viszony, ami valószínűleg befolyásolja a Twitter döntéseit.

A Twitter nem az egyetlen közösségi médiaplatform, amely hozzáférési korlátozásokat vezet be.

A Reddit nemrégiben tanúja volt annak, hogy több ezer subredditet zárttá tettek, tiltakozásul a vállalat új API-hozzáférési árazása ellen.

A Reddit vezérigazgatója, Steve Huffman azzal indokolta ezt a lépést, hogy a Reddit adatait algoritmusok képzéséhez használó AI-cégeknek kívánnak díjat felszámítani.

Ezek a fejlemények azt jelzik, hogy a közösségi médiaplatformok egyre inkább átértékelik az AI-szolgáltatókkal való kapcsolataikat és a felhasználók által generált tartalmakból származó értéket.

Elemzők szerint a felhasználók a rivális platformokra költözhetnek

Mivel a Twitter egyre nagyobb zavarokkal néz szembe, a felhasználók fokozatosan alternatív platformokra vándorolnak át.

A Dewey Square Group által összeállított adatok a Twitter felhasználói bázisának folyamatos csökkenéséről tájékoztatnak, márciusban éves összehasonlításban jelentős forgalomcsökkenés volt tapasztalható.

Az olyan konkurens platformok, mint a Cohost és a Jack Dorsey Bluesky, a regisztrációk és a forgalom ugrásszerű növekedéséről számolnak be.

A Spill, egy korábbi Twitter-alkalmazottak által indított mikroblogging-platform szintén vonzerőt nyert az App Store-ban nemrégiben indított béta verziójával.

Elon Musk, aki októberben vásárolta meg a Twittert, több ellentmondásba is belekeveredett. Nemrégiben egy csoportos perrel nézett szembe, amelyben bennfentes kereskedelemmel és a Dogecoin árfolyamának manipulálásával vádolták.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A felperesek azt állították, hogy Musk tettei, többek között a Dogecoin reklámfogásokkal és megjelenésekkel való népszerűsítése, mesterségesen megemelték a kriptopénz értékét, mielőtt jelentős mennyiséget eladott volna.

Ezek az ellentmondások tovább növelik a Muskot körülvevő vizsgálatot, és kérdéseket vetnek fel azzal kapcsolatban, hogy egyszerre több vállalkozásban is részt vesz-e.


Olvastad már? Cristiano Ronaldo második NFT kollekciója, kizárólag a Binance-en

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!