Elon Musk felfüggeszti a mémérméhez kapcsolódó twitter fiókot

-

Elon Musk, a SpaceX és a Tesla vezérigazgatója felfüggesztette a népszerű Bob Token (BOB) mémérmehez kapcsolódó fiókot, ami 30%-os értékcsökkenést eredményezett.

A BOB egy ERC-20 mémérme, amely egy Twitter válaszrobotot, Bobot működtet.

A robot azért lett létrehozva, hogy egyszerűen elmagyarázza a tweeteket, és aktiválódik, amikor bárki hozzászólásban az @explainthisbob címkével megjelöli.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bob szellemes válaszai miatt népszerűvé vált a Twitter-felhasználók körében, aminek következtében a BOB token is egyre nagyobb népszerűségre tett szert a kriptovaluta rajongók körében.

Azonban, mint a legtöbb mémérme, a BOB-nak sem jellemző a hatékony felhasználás vagy az alapvető értékajánlat, ezért csalási vádakat vonz maga után.

Musk, aki ismert az aktív és gyakran vitatott jelenlétéről a Twitteren, korábban kapcsolatba került a @ExplainThisBob fiókkal, amit csalárd kriptovaluták népszerűsítésével vádoltak.

Brett Meiselas, Musk egyik kritikusa rámutatott, hogy a szélsőjobboldali aktivista csak egy nappal a felfüggesztés előtt erősítette meg a fiókot.

„Elon ismét kapcsolatba lép és támogatja ezt az idegesítő bot kriptovaluta fiókot, az @ExplainThisBob-ot – még csak tegnap is tette” – írta Meiselas a Twitteren.

„Aztán hirtelen felfüggeszti, és a csalárd mémérme értékét zuhanásba hozza. Ez gyanús, nem?”

A felfüggesztés előtt Musk egy tweetben kétségbe vonta a fiók hitelességét, és így fogalmazott:

„Ez biztosan úgy néz ki, mint egy csalárd kriptovaluta fiók. Ha így van, akkor felfüggesztésre kerül.” A felfüggesztés röviddel a tweet után bekövetkezett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ennek ellenére sokan a kriptovaluta közösségben védelmezik a mémérmet és a kapcsolódó fiókot.

Az elkötelezettek a „FREEBOB” hashtaggel fejezték ki tiltakozásukat Musk „csalásnak” nevező megállapítása ellen.

Ez nem az első alkalom, hogy Musk tweetjei jelentős hatással vannak a kriptovaluta árakra, ezáltal folyamatos vitákat generálva a közösségi média hatalma és szerepe kapcsán a pénzügyi piacokon.


Olvastad már? A Solana jó hírekkel szolgál a befektetőinek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!