Elon Musk felfüggeszti a mémérméhez kapcsolódó twitter fiókot

-

Elon Musk, a SpaceX és a Tesla vezérigazgatója felfüggesztette a népszerű Bob Token (BOB) mémérmehez kapcsolódó fiókot, ami 30%-os értékcsökkenést eredményezett.

A BOB egy ERC-20 mémérme, amely egy Twitter válaszrobotot, Bobot működtet.

A robot azért lett létrehozva, hogy egyszerűen elmagyarázza a tweeteket, és aktiválódik, amikor bárki hozzászólásban az @explainthisbob címkével megjelöli.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bob szellemes válaszai miatt népszerűvé vált a Twitter-felhasználók körében, aminek következtében a BOB token is egyre nagyobb népszerűségre tett szert a kriptovaluta rajongók körében.

Azonban, mint a legtöbb mémérme, a BOB-nak sem jellemző a hatékony felhasználás vagy az alapvető értékajánlat, ezért csalási vádakat vonz maga után.

Musk, aki ismert az aktív és gyakran vitatott jelenlétéről a Twitteren, korábban kapcsolatba került a @ExplainThisBob fiókkal, amit csalárd kriptovaluták népszerűsítésével vádoltak.

Brett Meiselas, Musk egyik kritikusa rámutatott, hogy a szélsőjobboldali aktivista csak egy nappal a felfüggesztés előtt erősítette meg a fiókot.

„Elon ismét kapcsolatba lép és támogatja ezt az idegesítő bot kriptovaluta fiókot, az @ExplainThisBob-ot – még csak tegnap is tette” – írta Meiselas a Twitteren.

„Aztán hirtelen felfüggeszti, és a csalárd mémérme értékét zuhanásba hozza. Ez gyanús, nem?”

A felfüggesztés előtt Musk egy tweetben kétségbe vonta a fiók hitelességét, és így fogalmazott:

„Ez biztosan úgy néz ki, mint egy csalárd kriptovaluta fiók. Ha így van, akkor felfüggesztésre kerül.” A felfüggesztés röviddel a tweet után bekövetkezett.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ennek ellenére sokan a kriptovaluta közösségben védelmezik a mémérmet és a kapcsolódó fiókot.

Az elkötelezettek a „FREEBOB” hashtaggel fejezték ki tiltakozásukat Musk „csalásnak” nevező megállapítása ellen.

Ez nem az első alkalom, hogy Musk tweetjei jelentős hatással vannak a kriptovaluta árakra, ezáltal folyamatos vitákat generálva a közösségi média hatalma és szerepe kapcsán a pénzügyi piacokon.


Olvastad már? A Solana jó hírekkel szolgál a befektetőinek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!