Az egyik legrosszabb hírű börtönbe került az FTX tőzsde alapítója

-

Sam Bankman-Fried óvadékát a múlt hét végén vonta vissza a bíróság, így a tőzsdealapítónak be kellett vonulnia a börtönbe.

A kérdéses létesítmény a Metropolitan Detention Center, New York egyik kerületében, Brooklynban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


SBF itt 1500 cellatársával osztozik a helyen, ez pedig erős kontrasztban van a korábbi „szállásával”, a szülei kaliforniai luxusházával.

Az ügyben eljáró Lewis Kaplan úgy fogalmazott, hogy a börtön nem szerepel semmiféle ötcsillagos listán, de itt helyezik el a szövetségi őrizetre ítélt gyanúsítottakat.

A létesítményt ráadásul eredetileg csak 1000 ember számára méretezték.

SBF a tervek szerint legalább két hónapot fog itt tölteni, az októberi tárgyalásáig, de az ügyvédei már beadták a fellebbezést, hogy legyen felülvizsgálva az óvadéka, és lehetőleg gondoskodjanak az áthelyezéséről.

SBF balszerencséjére ez a börtön régóta hírhedt a korrupcióról, és az elítéltekkel szembeni durva bánásmódról.

A korábbi őrök között volt, aki úgy fogalmazott, hogy a börtön valószínűleg a legproblémásabbnak számít az egész országban.

Idén áprilisban pedig azért pereltek be egy őrt, mert kenőpénzért cserébe tiltott cikkeket csempészett be a raboknak, telefonokat, cigarettát, vagy kábítószert.

2019 telén a börtön hosszú áramkimaradást tapasztalt, fűtés nélkül hagyva az elítélteket.

A sajtóhírek alapján az akkori zavargások során a rabok kitörték az ablakokat, és az utcára szórták a szilánkokat.

A rabok egymás között is összetűzésbe keveredtek, és nagymértékű anyagi károkat okoztak a létesítményben.

Dacára a börtön rossz hírének, már számos esetben tűntek fel itt kifejezetten ismert, híres emberek is, a rácsok mögött.

A listán olyanokat találhatunk, mint R. Kelly, 6ix9ine, vagy éppen Fetty Wap. Martin Shkreli, a „pharma bro” néven emlegetett elítélt szintén megfordult a börtönben, valamint a pedofíliával és gyerek-kereskedelemmel gyanúsított Jeffrey Epstein élettársa, Ghislaine Maxwell.

SBF mostanáig luxuskörülmények között élvezhette a letartóztatást, a szülei 4 millió dolláros kaliforniai házában.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Nemrégiben azonban nyilvánosságra került az Alameda Research vezetőjének, Caroline Ellisonnak a személyes naplója, amelyből a The New York Times közölt részleteket, eddig nem ismert információkat osztva meg Ellison és SBF kapcsolatáról, valamint a cégek közötti viszonyokról.

A vádak szerint SBF ezzel akarta kellemetlen helyzetbe hozni Ellisont, aki tanúskodni fog majd a tárgyalásán.

Az ügyvédei szerint ez nem igaz, és SBF-nek is joga van megosztani a saját nézőpontját, főleg egy olyan újságcikk keretein belül, amely már eleve folyamatban volt, független források közreműködésével.

Olvastad már? A SEC nem fogja abbahagyni a kriptoipar zaklatását

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!