Az FTX jogi csatározása után Shaquille O’Neal megúszhatja a pert

-

Az FTX és ügyfelei között zajló jogi csata váratlan fordulatot vett, mivel egy floridai szövetségi bíró fontolóra vette, hogy a korábbi NBA-sztár Shaquille O’Neal és Naomi Osaka teniszezőnő kizárja a perből.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bíró miért teszi ezt a lépést?

Kevin Moore amerikai kerületi bíró egy nemrégiben hozott végzésében kijelentette, hogy nem világos, hogy O’Nealt és Osakát vajon kézbesítették-e, és utasította a felpereseket, hogy adjanak okot arra, hogy miért nem kell a két sportcsillagot kizárni a perből.

A bíró decemberig adott időt az FTX ügyfeleinek az indoklásra.

Az FTX-et, amely egykor az egyik legnagyobb kriptopénz-tőzsde volt, 11 milliárd dollárra perlik ügyfelei.

A perben azt állítják, hogy az FTX stratégiája a sport és a szórakoztatóipar legnagyobb neveinek bevonásával próbált pénzt szerezni és befektetésre csábítani az amerikai fogyasztókat.

A perben azt is állítják, hogy a hírességek támogatása „csalárd terv” volt, amelynek célja az volt, hogy kihasználják a nem túl tájékozott befektetőket.

A csoportos kereset többek között az NFL szupersztár Tom Brady és Naomi Osaka ellen is tartalmaz kártérítési igényeket.

O’Neal, akit Brady, Stephen Curry és Naomi Osaka mellett alperesként neveztek meg, úgy tűnik, igyekszik elhatárolódni a pertől.

Kijelentette, hogy ő csupán fizetett szóvivő volt, és nincs takargatnivalója.

O’Neal legutóbbi megjegyzései ellentétben állnak a kriptovalutákkal kapcsolatos korábbi kijelentéseivel. 2021-ben szkeptikusan nyilatkozott, mondván, hogy nem sokat tud a digitális eszközökről, és úgy érezte, hogy „túl jó ahhoz, hogy igaz legyen”.

Az FTX ügyfelei elmarasztalták a megfelelő eljárások be nem tartása miatt

Egy másik végzésben Kevin Moore amerikai kerületi bíró megrovásban részesített más hírességek vádlottjait, köztük Tom Bradyt, Gisele Bündchent, Kevin O’Learyt, David Ortizt és Trevor Lawrence-t, amiért a kellő intézkedések betartása nélkül kérték egy tervezett tárgyalás elhalasztását.

A bíró rámutatott, hogy a kérésnek a felperes részéről kellett volna érkeznie, és a tárgyalás a tervezett időpontban fog lezajlani, vagy a felperes kérheti a tárgyalás megtartásának meghosszabbítását.

Mivel az FTX elleni ügyek egyre csak halmozódnak, néhány felperes a csődbe ment tőzsde ellen indított perek összevonását kérte.

Március 8-án azonban egy bíró elutasította az összevonási kérelmet, kiemelve, hogy az alperesek még nem kaptak lehetőséget a válaszadásra.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Jacqueline Corley amerikai kerületi bíró nemrégiben elutasította az FTX ellen javasolt öt csoportos kereset összevonására irányuló kérelmet.

Közben az FTX volt vezérigazgatóját, Sam Bankman-Friedet képviselő ügyvédek megjegyezték, hogy szükségessé válhat a 2023 októberére tervezett büntetőper elhalasztása.

Bár az ügyvédek hivatalosan nem kérték az időpont módosítását, rámutattak, hogy erre azért lehet szükség, mert még mindig várnak a bizonyítékok átadására, és Bankman-Fried februárban újabb vádakat gyűjtött össze.

zeta

Olvastad már? Miért omlott össze ma a kriptopiac?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!