4 hónapos mélyponton van a dogecoin a bitcoinnal szemben

-

Szörnyű sors várhat a dogecoinra mind a bitcoin, mind pedig az amerikai dollár ellenében, ha Elon Musk úgy dönt, hogy nem támogatja tovább a projektet.

A Dogecoin március 10-én – egy nappal azután, hogy a DOGE/BTC pár 2022 októbere óta a legalacsonyabb szintre esett – némi veszteséget szenvedett el a bitcoinhoz képest. Lehet, hogy a DOGE ár egy hosszabb fellendülés előtt áll?

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A napi grafikonon a DOGE/BTC pár 331 satoshit ért el, ami 4,75%-os emelkedést jelent az előző napi 316 satoshis mélyponthoz képest.

A felpattanás egy több hónapos csökkenő trendvonal körül történt, amely 2022 novembere óta korlátozta a pár lefelé irányuló mozgását.

dogecoin
DOGE/BTC napi árdiagram. Forrás: TradingView

DOGE-ár vs. BTC

Érdekes módon a DOGE/BTC csökkenő trendvonala egy uralkodó csökkenő ék mintázat részének tűnik.

A hagyományos chartelemzők a csökkenő éket bullish forduló beállításnak tekintik, nevezetesen azért, mert a minta 62%-os sikerességi aránnyal rendelkezik a felfelé irányuló árcélok teljesítésében.

A Dogecoin esetében az árfolyam a zuhanó ék csúcspontja körül ingadozik, ahol a felső és az alsó trendvonal találkozik.

A DOGE legutóbbi visszapattanása az alsó trendvonalról növeli annak lehetőségét, hogy a felső trendvonalat tesztelje a kitörés érdekében, ahogyan azt az alábbi grafikon is mutatja.

DOGE/BTC napi árfolyamgrafikon a csökkenő ék kitörésével. Forrás: TradingView.

A felfelé irányuló beállítás további támogatást merít a DOGE/BTC napi relatív erősségi indexéből is (RSI), amelynek értéke 28 körüli.

Technikai szempontból a 30 alatti RSI azt jelenti, hogy a pár túladottnak számít, ami az árfolyamot oldalazó konszolidációra vagy visszapattanásra késztetheti.

Kitörés esetén a DOGE/BTC áprilisra 500 satoshi fölé emelkedhet, ami a jelenlegi árszinthez képest 50%-os növekedést jelentene.

A felfelé irányuló célt a csökkenő ék felső és alsó trendvonala közötti maximális távolság hozzáadása után mérjük a kitörési ponttól számítva.

A csökkenő ék alsó trendvonala alá történő határozott csökkenés azonban azzal a kockázattal jár, hogy az egész felfelé irányuló beállítás érvénytelenné válik.

Nincs kizárva egy ilyen forgatókönyv, figyelembe véve, hogy a Dogecoin 2022 márciusában egy sikertelen eséses ék mintázatot rajzolt, amelyben a DOGE/USD pár az alsó trendvonal alá tör. Ezt követően 50%-os veszteségek következtek.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Melyik utat választja a DOGE?

A Dogecoin dollárértéke azonban tovább csökkenhet, főként a növekvő makrogazdasági bizonytalanság miatt.

Az elmúlt években a Dogecoin árfolyama elsősorban a hírek által vezérelt események és Elon Musk támogatása nyomán emelkedett, beleértve a DOGE fizetési lehetőség reményét a Twitteren.

Musk azonban március 3-án közölte, hogy a kriptovalutákról a mesterséges intelligenciára helyezi át a hangsúlyt.

A milliárdos vállalkozó nem nevezte meg konkrétan a Dogecoint, de sokan úgy értelmezték, hogy Musk a továbbiakban elhatárolódhat az iparágtól.

A Dogecoin árfolyama több mint 20%-kal 0,06 dollárra esett Musk tweetje óta.

Ráadásul technikai szempontból az árfolyam jó eséllyel további 10%-ot eshet az elkövetkező hetekben egy régi támaszszint újratesztelése során, ami 0,055-0,042 dollár körül van.

DOGE/USD heti árfolyamgrafikon. Forrás: TradingView

Ezzel szemben a támasz tartományból való kipattanás esetén a DOGE árfolyamralija tesztelheti a háromszög felső trendvonalát 0,076 dollár körül, ami a jelenlegi árszintekhez képest körülbelül 15%-os nyereséget eredményezhet.

zeta

Olvastad már? Miért omlott össze ma a kriptopiac?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!