Az IMF nem ad hitelt El Salvadornak, mivel az ország támogatja a bitcoint

-

Az elmúlt években a bitcoin valódi gazdasági tényezővé vált a Közép-amerikai országban, és jelenleg már az állam és az IMF, a Nemzetközi Valutaalap közötti tárgyalások során is központi témaként merül fel.

A híradások alapján a tárgyalások jelenleg holtpontra jutottak, mivel az IMF azt akarja, hogy El Salvador változtasson a pénzpolitikáján, főleg a bitcoin ügyében hozott döntésein.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A tárgyalásokat két éve függesztették fel, miután Bukele elnök visszautasította, hogy felülvizsgálják a bitcoin-törvényt, amely alapján a kriptopénz hivatalos fizetőeszközzé vált az országban, 2021-ben.

A kormány jelenleg 1,4 milliárd dolláros forrást keresne, hogy az államadósságát fizetni tudja, az IMF álláspontja viszont nagyon egyszerű, és egyértelmű.

A szervezet igazgatója, Julie Kozack elmondta, hogy a kockázatok, amelyeket a bitcoin képvisel, kulcsszerepet játszanak az El salvadori kormányzattal folytatott tárgyalások jelenlegi szakaszában.

Az IMF többször is kifejtette az aggályait a bitcoinnal kapcsolatos döntéseket illetően, Bukele elnök viszont még tovább folytatja a bitcoin-barát politikáját, főleg, hogy nemrégiben újraválasztották elnöknek.

Márciusban úgy nyilatkozott, hogy az államkasszába napi 1 bitcoint vásárolnak, és ezt addig folytatják, míg végül már nem lesz megfizethető a kriptopénz.

2021 novemberében bejelentetté az úgynevezett vulkán-kötvényeket, de ennek az elindulása már többször el lett halasztva.

Most viszont arról szólnak a hírek, hogy a kormány újraindítaná a kezdeményezést, mégpedig kifejezetten az amerikai intézményekre szabva.

Az IMF-fel történű tárgyalásokat a tervek szerint április 15-én folytatják, Ibrajim Bukele, az elnök testvérének a közreműködésével.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A lusta és aranyos Slothana már 10 millió dollárt gyűjtött

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!