Az FTX eladja a Solaná-t – aggódniuk kell a befektetőknek?

-

A Solana (SOL) már jó ideje meg tudta őrizni pozícióját a top 10-es listán. A token a legutóbbi bikarallyt is kihasználta, mivel árfolyama kétszámjegyű emelkedést mutatott az elmúlt héten.

Azonban az FTX, a hírhedt kriptotőzsde, amely néhány hónapja hatalmas pusztítást okozott, jelentős mennyiségű SOL-t utalt át a közelmúltban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az FTX eladja a Solana-t?

A Solana nagyon jól alakult az elmúlt időszakban, köszönhetően a bikás piaci körülményeknek.

Ennek köszönhetően a token nagyon jól teljesített, és az elmúlt hét napban sikerült kétszámjegyű mértékben növelnie az árfolyamát.

A CoinMarketCap szerint a SOL értéke több mint 16%-kal ugrott meg az elmúlt hét napban.

A cikk írásakor a token 34.88 dolláron kereskedtek vele, több mint 13,6 milliárd dolláros piaci kapitalizációval, amivel a hetedik legnagyobb kriptónak számít. Még ha a SOL heti chat zöld volt is, a token közelmúltbeli fejleményei másról árulkodtak.

A legfrissebb adatok szerint az FTX több mint 300.000 SOL tokent utalt át, amelyek értéke meghaladta a 10 millió dollárt.

Bár az FTX átutalta a SOL-t, a Solana likviditási hőtérképét megnézve kiderült, hogy a befektetők valójában nem adták el a tokent.

Ez nyilvánvaló volt a SOL likviditási hőtérképéből, amelyet a Hyblock Capital bocsátott rendelkezésre.

Az utolsó nagyobb likvidáció október 27-én történt, amikor a SOL árfolyama átlépte a 33 dolláros szintet.

solana
Forrás: Hyblock Capital

Míg a Solana likvidációs szintje stabilnak tűnt, ugyanez nem mondható el a teljesítményéről más frontokon.

A SOL kereskedési volumene jelentősen csökkent az elmúlt héten, ami azt jelenti, hogy a befektetők nem szívesen kereskedtek a tokennel.

A közelmúltbeli árfolyamcsökkenés miatt a Solana árfolyam-volatilitása az elmúlt hetekben 1w szintén zuhant.

Ennek ellenére a SOL továbbra is keresett maradt a határidős piacon, amit a zöld Binance Funding Rate is jelzett.

solana
Forrás: Santiment

A befektetőknek óvatosan kell cselekedniük

A legtöbb fent említett mérőszámhoz hasonlóan a piaci mutatók is medvések maradtak.

Például a SOL Relatív Erősség Indexe (RSI) túlvásárolt zónákban volt. Ez növelheti az eladási nyomást, ami viszont tovább csökkentheti a token árfolyamát.

Mindazonáltal a Chaikin Money Flow (CMF) továbbra is bikás maradt, mivel a közelmúltban emelkedést regisztrált.

Forrás: tradingview.com

Olvastad már? 12 milliárdot vesztett CZ, a Binance tőzsde alapítója

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Kiyosaki: most kell bitcoint venni, amíg nem késő!

Robert Kiyosaki ismételten az alternatív befektetési eszközöket szorgalmazza, beleértve az aranyat, az ezüstöt, és a Bitcoint, miközben óva int a hagyományos fiat pénzrendszertől. Kiyosaki, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!