12 milliárdot vesztett CZ, a Binance tőzsde alapítója

-

A Bloomberg becslései alapján a milliárdos Changpeng Zhao, a Binance kriptotőzsde alapítójának a vagyona 12 milliárd dollárral csökkent.

Ennek elsődleges oka, hogy a tőzsde kereskedési volumene hatalmas mértékben esett vissza idén, 38%-kal csökkentve a bevételeket.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bloomberg becslése szerint CZ vagyona több mint 17 milliárd dollár a Binance számára nehéz időszakban

CZ így sem panaszkodhat, a Bloomberg a Coingecko és a Coinpaprika kereskedési adatai alapján kalkulálta ki a megfelelő számokat, a spot és a derivatíva piacokat is figyelembe véve, és az adatok alapján még mindig 17,2 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik.

2023 első negyedévében a Binance piaci részesedése 62%-on állt, a teljes kriptopiaci volument figyelembe véve.

A jelentések alapján ebben nagy szerepe volt a néhány kereskedési páron bevezetett jutalékmentes kereskedési lehetőségeknek, amely kifejezetten népszerűnek számított sok kereskedő körében.

A promóciós időszak véget érte után a Binance forgalma jelentős mértékben visszaesett, és az idei harmadik negyedévre a piaci részesedése már csak 51%-ot tett ki.

Nem a Binance az egyetlen nagy kriptotőzsde, amely drasztikus csökkenést tapasztal a kriptopiaci kereskedési volumenben, főleg a nagy bedőlések után, mint amilyen az FTX tőzsde csődje is volt.

A legnagyobb amerikai kriptotőzsde, a Coinbase volumene 52%-kal csökkent, azaz a felére esett vissza az egy évvel ezelőtti állapothoz képest.

Ehhez jön hozzá az is, hogy a világpiacon számos helyen nagymértékben emelkednek a jegybanki alapkamatok, a hagyományos fiat befektetéseket is egyre vonzóbbnak mutatva

A csökkenő kerekedési volumen mellett a Binance egyre nagyobb ellenállással találkozik a törvényhozók, a szabályozó hatóságok irányából.

Az USA ban a tőzsdefelügyelet a SEC, és az árupiaci hatóság, a CFTC is beperelte, különböző értékpapír- és derivatíva kereskedési törvényem megszegésének a vádjával.

A tőzsdét emellett azzal is vádolják, hogy különböző kerülőutakon lehetővé tette, hogy az amerikai állampolgárok is használhassák a tőzsdét, nem tett eleget a pénzmosás elleni intézkedések betartása terén, hűtlenül kezelte a felhasználói pénzeket, valamint a piacot is manipulálni próbálta manipulált kereskedési számok megosztásával.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A tőzsde amerikai részlege, a Binance.US idén jelentette be, hogy felhagy az USD támogatásával, és a továbbiakban kizárólag kriptopénzekkel lehet használni a platformot, ez a lépés pedig szintén nagy szerepet játszhatott abban, hogy rekord számú felhasználó hagyta ott a tőzsdét, hogy máshol folytassa a kereskedést, szintén forgalom-csökkenést okozva.

2022 márciusában a Binance.US 4,7 milliárd dollár értékű vállalatnak számított, ’22 januárjában CZ vagyona pedig elérte a 96 milliárd dollárt.

Olvastad már? 3 kripto kaszinó, ami megváltoztatja a jövőt

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!