Elon Musk pénzügyi platformmá változtatná a Twittert

-

A Tesla és a SpaceX ügyvezetője Elon Musk megosztotta a terveit, hogy hogyan alakítaná át a Twittert, mostani nevén már X-et egy teljes körű pénzügyi, fizetési szolgáltatásokat nyújtó platformmá.

A The Verge hasábjain megjelent interjúban Musk úgy fogalmazott, hogy a jövő év végére már élesben akarják használni ezeket a funkciókat, és, hogy a várakozásai szerint a felhasználóknak nagy meglepetésekben lesz részük, olyan nagy fejlesztéseket terveznek.

„Mikor azt mondom, hogy fizetési szolgáltatás, valójában arra gondolok, hogy teljes körű pénzügyi csomag, minden elképzelhető funkció, amely a pénzzel van kapcsolatban. Pénz, befektetések, értékpapírok, nem csak annyi, hogy tudsz majd küldeni 20 dollárt egy barátodnak. Arról beszélek, hogy a felhasználóknak gyakorlatilag nem lesz szüksége bankszámlára.”

A közösségi oldalként indult X már jó ideje nekikezdett a folyamatnak, hogy az USA minden államában megszerezze a különböző engedélyeket, hogy pénzügyi szolgáltatásokat nyújthasson, Musk pedig elmondta, a következő pár hónap során remélhetőleg további szükséges engedélyeket fognak megszerezni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Musk azt is megosztotta a hallgatósággal, hogy eredetileg még 2000 nyarán David Sacks befektetővel együtt írták meg először az ütemtervet, amelyet most az X-hez használnak, és amely akkor a PayPal terveként indult el.

A PayPalt Musk alapította, Sacks pedig az első vezetőségi tagok között dolgozott, az Ebay viszont megvásárolta a PayPalt 2002 októberében.

Musk elmondta, hogy a felvásárlás után az Ebay nem folytatta az ütemterv megvalósítását, ráadásul számos funkció esetében visszafelé indultak el, és szűkítették a felhasználók lehetőségeit.

„Több kulcsfontosságú funkciót egyszerűen kikapcsoltak, és a lista többi részét sem vezették be. 23 évvel ezelőtt adtuk el a PayPalt, mára pedig a platform kevésbé használható, mint akkor.”

Musk úgy véli, az X pénzügyi szolgáltatásainak a bevezetése szinte biztos, hogy 2024 vége előtt megtörténik, és egy teljesen kiforrott, minden igényt kielégítő pénzügyi szolgáltatás-csomagot akarnak a felhasználóiknak biztosítani.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ebbe a tervek alapján bankkártya, utalványok, és különböző hitel-szolgáltatások is beletartoznak majd, ez pedig rávilágít arra a megjegyzésére, amelyet Musk már korábban is elmondott, hogy az X-et egyfajta mindenes applikációvá akarják alakítani, amelyben a felhasználók bármit elintézhetnek.


Olvastad már? 3 kripto kaszinó, ami megváltoztatja a jövőt

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!