Az Ethereum ETF-ek közelebb vannak, mint gondolnánk?

-

A VanEck, egy prominens befektetési alapkezelő, bejelentette a közelgő Ethereum  határidős tőzsdén kereskedett alapját (ETF), az EFUT-ot. Az ETF-et a tervek szerint a Chicago Board Options Exchange-en jegyzik majd.

Figyelemre méltó, hogy a Bloomberg ETF-elemzői, Eric Balchunas és James Seyffart azt sugallják, hogy a VanEck által közzétett két TV-reklám arra utal, hogy az Ethereum határidős ETF-ek hamarabb érkeznek, mint ahogy azt eredetileg várták.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Seyffart szerint lehetséges, hogy a VanEck új ETF-je már október 2-án elindulhat. Mindez annak ellenére, hogy egy szeptember 29-i dokumentum szerint a javaslat csak 60 nap múlva lépne hatályba.

Megemlítette,

„Értesüléseink szerint a SEC felgyorsítja az ilyen jellegű jóváhagyásokat”.

A Balchunas az ETF-kibocsátók intenzívebb marketing-erőfeszítéseire számít, ahogy az ETF-ek jóváhagyása folytatódik, különösen, ha a spot Bitcoin (BTC) ETF-ekről van szó.

Előre jelezte, hogy a piaci showdown „példátlan” lesz, mivel egyszerre több hasonló ajánlatú ETF is elindulhat.

Szeptember 28-án Seyffart úgy fogalmazott, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) a következő héten több Ethereum határidős ETF indítását is engedélyezheti, amit potenciálisan az amerikai kormány közelgő leállása idézhet elő.

A cikkírás idején 15 Ether határidős ETF volt kilenc kibocsátótól, amelyek engedélyt kértek.

A SEC elhalasztja a Bitcoin és Ethereum spot ETF-ről szóló döntést

Eközben a SEC úgy döntött, hogy elhalasztja az Ethereum spot ETF-kérelmekről szóló döntését, tükrözve a Bitcoin spot ETF-ek közelmúltbeli elhalasztását.

Szeptember 27-én a SEC hivatalosan meghosszabbította a 21Shares és a Cathie Wood által vezetett ARK Invest által benyújtott kérelmek elbírálásának határidejét, az új kijelölt határidő december 26. lett.

A spot Bitcoin ETF-ek területén a BlackRock, az Invesco, a Valkyrie és a Bitwise 2023 júniusában nyújtott be kérelmet. Az eredeti késedelmet 2023 augusztus végén jelentették be.

A SEC a törvény 19(b)(2)(B) szakaszára hivatkozva arra hivatkozott, hogy eljárást indított annak megállapítására, hogy a javasolt szabálymódosítás jóváhagyást vagy elutasítást kapjon.

A legutóbbi halasztásra egy amerikai kongresszusi meghallgatást követően került sor, amelyen Gary Gensler, a SEC elnöke heves kérdésekkel szembesült. A meghallgatás során Gensler fenntartotta pesszimista álláspontját a kriptopénzpiacot illetően.

Az elnök aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kriptotársaságok hogyan kezelik az ügyfelek pénzeszközeit.

Kritizálta az alapok összevonásának gyakorlatát is, mondván, hogy az kedvezőtlen eredményekhez vezethet.

Bár Gensler elismerte, hogy a Bitcoin nem értékpapír, tartózkodott attól, hogy árucikk státuszát illetően megállapítást tegyen.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Megemlítette azt is, hogy a Bizottság még nem tett lépéseket a bíróság végzésével kapcsolatban a Grayscale-ről szóló döntésével kapcsolatban.

Az amerikai kongresszus néhány tagja sürgette Gary Gensler SEC-elnököt, hogy haladéktalanul hagyja jóvá a Bitcoin spot ETF-et, amit a bizottság végül elutasított.

A piaci szereplők Gensler szeptember 27-i kihallgatása során engedékenységet reméltek az Ethereummal szemben, de a SEC döntése nem felelt meg ezeknek a várakozásoknak.

Olvastad már? A Bitcoin 20.000 dollár feletti ára meglepi a Coinbase vezérigazgatóját

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!