Gary Gensler: A Bitcoin nem jelent biztonságot

-

A Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága előtti szerdai meghallgatáson Gary Gensler, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) elnöke tisztázta álláspontját a Bitcoinról, és Patrick McHenry, a bizottság republikánus elnöke által feltett kérdésekre válaszolva kijelentette, hogy az nem számít értékpapírnak.

Gensler véleménye más coinokról

Gensler álláspontját részletezve kiemelte, hogy a Bitcoin nem felel meg a Howey-teszt követelményeinek, hangsúlyozva az értékpapíroktól való megkülönböztetését.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Tartózkodott azonban attól, hogy a Bitcoint kifejezetten árucikknek kategorizálja.

Gensler korábban már tárgyalt az Ethereumhoz (ETH) hasonló kriptovaluták besorolásáról.

A New York Magazine-nak adott interjújában utalt arra, hogy értékpapírnak tekinthető.

Azonban nem volt hajlandó kifejezetten nyilatkozni az Ethereum státuszáról, ami spekulációkat és vitákat szült a különféle kriptovalutákat övező törvényszerűségekről.

A Pokemon kártya rejtélye

Humoros megjegyzésként Ritchie Torres képviselő a meghallgatás során megkérdőjelezte a tokenizált Pokemon-kártyákkal kapcsolatos tranzakciók természetét.

Gensler válasza óvatos volt, kijelentve, hogy több információra lenne szüksége annak eldöntéséhez, hogy a tokenizált Pokemon-kártya blokkláncon történő megvásárlása értékpapírügyletnek tekinthető-e, bár megerősítette, hogy a hagyományos Pokemon-kártya eladása nem értékpapír.

Olvastad már? Kriptotárcák magyar kaszinójátékosoknak: A legjobb szolgáltatások

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!