A Gemini november közepéig leállítja működését Hollandiában

-

A Gemini arra hivatkozik, hogy nem tud megfelelni a szabályozó hatóságok követelményeinek, de elmondása szerint vissza kíván térni a holland piacra.

A New York-i székhelyű kriptotőzsde, a Gemini úgy döntött, hogy kilép Hollandiából, ezzel a kriptogazdasági óriás Binance nyomdokaiba lép.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vállalat arra hivatkozik, hogy nem tud megfelelni a szabályozói követelményeknek, de azt mondja, vissza kíván térni a holland piacra.

A Gemini szeptember 26-án a holland felhasználóinak írt levelében arra kéri őket, hogy vagy vonják ki a vagyonukat, vagy utalják át egy másik tárcacímre.

A platform november 17-ig felfüggeszti működését Hollandiában „a De Nederlandsche Bank (DNB) által a kriptotőzsdékkel szemben támasztott követelmények miatt”.

A levélben az áll:

„Kérjük, hogy intézkedjen Gemini számlájának kiürítéséről, biztosítva, hogy 2023. november 17-én már ne legyen egyenleg a számláján”.

A Gemini azt javasolja, hogy a felhasználók utalják át pénzüket a helyi Bitvavo kriptotőzsdére, amely a DNB-nél regisztrált. A 2018-ban indult, amszterdami székhelyű Bitvavo tagja a holland Bitcoin-társaságok szövetségének.

A Gemini azután kíván visszatérni a holland piacra, hogy üzletét „felkészítette arra, hogy teljes mértékben megfeleljen” a kriptoeszközökre vonatkozó új szabályoknak, amelyeket a kriptoeszközök piacáról szóló rendeletek (MiCA) határoznak meg.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


2023 nyarán a Gemini globális versenytársa, a Binance is leállította működését Hollandiában, mivel nem kapott engedélyt a DNB-től.

Akkor a DNB sajtófőnöke, Tobias Oudejans a Cointelegraphnak azt mondta, hogy a Binance számára ésszerű lenne, ha a MiCA-nak való megfelelés révén próbálna visszatérni a holland piacra, amely egységesíti az Európai Unió kriptovállalatokra vonatkozó követelményeit:

„Még nem világos, hogy a MiCA milyen módon kerül végrehajtásra Hollandiában, de valóban úgy néz ki, hogy ez egy másik törvény lesz, mint a WWFT és esetleg európai szinten, lehet, hogy más EU-s országok bejegyzett vállalkozásai számára is elérhető lesz a holland piac.”.

Jelenleg 37 virtuális eszközszolgáltató van regisztrálva a DNB-nél, köztük az eToro, a Coinbase, a Crypto.com és a BitPay.


Olvastad már? A Terra Do Kwon ellenzi az amerikai SEC kiadatási kérelmét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Paxos megkapta az engedélyt a stablecoinok kibocsátására Abu-Dzabiban

A Paxos kripto cég két elvi jóváhagyást kapott a Financial Services Regulatory Authority-tól az Abu-Dhabi Global Market-en. A vállalat szerdán közzétett sajtóközleményében közölte, hogy az engedélyek...

A Bitcoin tőzsdei kínálata 2017 decembere óta a legalacsonyabb szintre csökken

A Bitcoin-tulajdonosok egyre inkább az önmegőrzés mellett teszik le a voksukat, miközben a kriptopénz-tőzsdékbe vetett bizalom egyre csökken. A Bitcoin a mai nap folyamán rövid időre...

Beperelték Cristiano Ronaldo-t a Binance népszerűsítéséért

A futball szupersztár Cristiano Ronaldo egy nem tervezett csoportos perrel néz szembe, amiért a Binance kriptotőzsdét népszerűsíti. A november 27-én az Egyesült Államok egyik floridai kerületi...

Binance coin (BNB) technikai elemzés 11.29.

Prémium Binance coin (BNB) BNB ár csökken 250 dollár alatt - Hogyan lehet visszaállítani, ha egyáltalán sikerül. A Binance coin (BNB) árfolyama jelentősen csökkent a múlt héten, ami...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!