Különösen fontos kriptopiaci mérőszám emelkedőben

-

Néhány on-chain és piaci metrika kulcsfontosságú a kriptopiac egészségének és a lehetséges jövőbeli mozgások megértéséhez.

Az egyik ilyen mérőszám, a Sharpe Ratio, jelentős javulást mutat, különösen a Bitcoin és az Ethereum esetében, ami a piac fellendülését jelzi.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sharpe Ratio

A Sharpe Ratio egy olyan mérőszám, amelyet egy befektetés kockázatához viszonyított hozamának megértésére használnak.

Minél magasabb a Sharpe Ratio, annál jobb az eszköz teljesítménye a hozam eléréséhez vállalt kockázathoz képest.

A Bitcoin esetében a Sharpe Ratio figyelemre méltó növekedést mutatott, egy év alatt -2,4-ről 0,68-ra emelkedett.

Ez egy olyan piac erős mutatója, amely nem csak fellendülőben van, hanem a befektetők számára egyre kevésbé kockázatos is.

Az Ethereum követi

Az Ethereum is hasonló tendenciát mutat, ami az egész kriptopiacot vonzóbbá teszi mind a lakossági, mind az intézményi befektetők számára.

Ezeknek a főbb kriptovalutáknak az emelkedő Sharpe Ratio-ja valószínűleg több befektetőt fog vonzani, mivel ez alacsonyabb kockázat mellett magasabb hozamot jelez.

Nem csak a Sharpe Ratio mutat pozitív jeleket. Más mérőszámok, mint a hálózati aktivitás és a kereskedési volumen is növekedett középtávon (egy-három hónap), ami még inkább alátámasztja azt az érvelést, hogy a kriptopiac egyre egészségesebb állapotban van.

A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin körülbelül 26.850 dolláron, az Ethereum pedig körülbelül 1665 dolláron mozog.

Ezek az árak tükrözik a piac általános pozitív hangulatát, amit az emelkedő Sharpe Ratios is alátámaszt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Sharpe Ratio növekedése mind a Bitcoin, mind az Ethereum esetében ígéretes jel a kriptopiac számára.

Ez egy fellendülő piacra utal, ahol a kockázat/nyereség arány egyre kedvezőbb a befektetők számára.

Más mutatók, például a hálózati aktivitás és a kereskedési volumen növekedésével párosulva a növekvő Sharpe Ratio lehet az a katalizátor, amely több befektetőt hoz a kriptopiacra.


Olvastad már? A Gemini november közepéig leállítja működését Hollandiában

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!