A Terra Do Kwon ellenzi az amerikai SEC kiadatási kérelmét

-

A Terraform Labs társalapítója, Kwon Do-Hyung „Do Kwon” ellenezte az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (SEC) kiadatási kérelmét.

Kwon jogi csapata azt kérte a New York állam kerületének bíróságától, hogy utasítsa el a SEC azon kérelmét, hogy az ügy október 13-i határideje előtt kihallgathassák őt az Egyesült Államokban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azt állították, hogy „lehetetlen” elfogadni a szabályozó hatóság kérését, mivel Kwont Montenegróban tartják fogva, és „nincs tervezett szabadlábra helyezési vagy kiadatási dátum”.

Továbbá a SEC kérdéseire adott írásbeli vallomás ellentétes lenne az amerikai törvények szerinti tisztességes eljáráshoz való jogával.

Ehelyett Kwon ügyvédei azt javasolták, hogy az amerikai hatóságok Montenegróban kérdezzék ki őt, ahol jelenleg óvadék ellenében szabadlábon van.

A montenegrói bíróság a jelek szerint azt javasolta, hogy hamarosan, a jövő hónapban meghallgatást tarthat, amelynek során feltehetik neki a SEC kérdéseit.

Az amerikai felügyelet azonban azt mondta, hogy az eljárás „nem megfelelő”. Így a határidő lejárta után újabb meghallgatást kérhet.

A SEC a múlt héten kérte a bíróságtól, hogy engedélyezze Kwon kihallgatását az ügy október 13-i határideje előtt.

A Terraform Labs, a kriptotél előhírnöke

A szingapúri kripto cég volt a Tether (USDT) stablecoin és annak 2022 májusában összeomlott testvér tokenje, a Luna (LUNA) anyavállalata.

A katasztrofális, halálspirálba forduló depegáció több mint 60 milliárd dollárjába került a kriptopiacnak.

2023 februárjában a SEC beperelte a Terraform Labs-t és Kwon-t az értékpapírok megsértése miatt.

A per a LUNA-t és az UST-t is értékpapírként említette. A bírósági beadvány kiemelte a Terraform és Kwon szerepét az Anchor Protocol népszerűsítésében, amely egy 19-20%-os kamatozású hozamot kínáló protokoll volt.

Nem az Egyesült Államok az egyetlen ország, amely Kwon kiadatását kéri.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


2022 szeptemberében Dél-Korea kérte az Interpolt, hogy az ügynökség 195 tagországát átfogó vörös figyelmeztető listára helyezze; a hatóságok az útlevelét is bevonták.

A montenegrói hatóságok 2023 márciusában tartóztatták le Kwont. A helyi bíróság 2023 júniusában négy hónapra ítélte, miután bűnösnek találták hivatalos dokumentumok hamisításában.

Olvastad már? Így szállhatsz be a következő Bitcoin felhőbányászati cégbe könnyedén

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!