Miért tűnik most valószínűbbnek a BTC árcsökkenése, mint az emelkedése?

-

Az Into The Cryptovers alapítója, Benjamin Cowen szerint a Bitcoin (BTC) úton lehet a halálkereszt felé.

Cowen, aki az X-en (korábban Twitter) tette közzé véleményét, megjegyezte, hogy a halálkereszt a coin alacsonyabb csúcsokba vezetné, amelyek már elkezdtek megjelenni.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC a végére csökkenhet

A kontextus kedvéért a halálkereszt a rövid távú mozgóátlag (MA) hosszú távú MA alá történő esésére utal. Amikor ez megtörténik, a Bitcoin piaci grafikonja árfolyamgyengülést tükröz.

Az alsó csúcs, amely akkor következik be, amikor egy eszköz záróárfolyama alacsonyabb, mint az előző napi mozgásban lévő csúcs, a BTC-nek nem lehet más lehetősége, mint a csökkenés.

Cowen korábban szeptember 12. óta alacsonyabb csúcsot jósolt a Bitcoin számára. Ez idő tájt a BTC a 27.000 dollár elérése felé tartott. A Bitcoin árfolyammozgása azonban az elmúlt hét napban konszolidációban végződött.

Vladimir Toporkov, az Edelcoin stablecoin fizetési cég marketingvezetője szerint azonban a Bitcoin a negyedik negyedévben (Q4) akár 30.387 dolláron is zárhat.

Bár Toporkov elismerte, hogy a coin volatilitását próbára fogják tenni, azt is megjegyezte, hogy a Bitcoin ETF kérelmeket követő hangulat újra megjelenhet. Toporkov befejező megjegyzése az volt, hogy a szereplőknek óvatosnak kell lenniük, megjegyezve, hogy,

„A jövőre nézve tanácsos, hogy a befektetők alapos kutatást végezzenek, és számoljanak a rövid távú ingadozásokkal, különösen az év vége felé haladva, amikor a legtöbb bálna köztudottan profitot vesz ki a piacról”.

Tartsák távol a bányászokat, hacsak nem…

Egy másik szegletben, az IT Tech, egy on-chain elemző megnézte, mi történik a Bitcoinnal, és milyen hatással lehetnek a bányászok akciói az árfolyamra. Korábban a bányászok részt vettek abban, hogy eladják állományuk egy részét.

De amikor az IT Tech a CryptoQuant-on publikált, a bányászok és a tőzsde közötti hétnapos beáramlás stabilizálódott.

Ez a mérőszám a bányászok által birtokolt és a tőzsdékre átutalt coinok teljes számát jelenti.

Amikor a bányászok és a tőzsde közötti beáramlás növekszik, az potenciális eladási szándékot ábrázol.

A csökkenés azonban másra utal. Szeptember 28-án a mérőszám 125,54-re csökkent. Egy nappal korábban még 1200 volt.

BTC
Forrás: CryptoQuant

A növekedés tehát arra utal, hogy a Bitcoinra nem biztos, hogy nagy eladási nyomás nehezedne.

Feltéve, ha a metrika nem ugrik meg. Eközben az IT Tech egy figyelmeztetéssel zárta elemzését, megjegyezve, hogy,

„A bányászok tartalékai stabilak maradnak, és nem figyeltem meg jelentős eladást a bányászok oldaláról. Mindazonáltal a jelenlegi piaci helyzetben némi eladási nyomást gyakorolnak, különösen az alacsony volumenű és lassú ármozgások időszakában”.

Olvastad már? Miért nem fenyegeti a Bitcoint a dollár emelkedése?

Kiemelt kép: Brian Penny képe a Pixabay -en.

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!