Miért nem fenyegeti a Bitcoint a dollár emelkedése?

-

Az amerikai dollárindex (DXY) néhány fokozattal feljebb lépett, amit a Federal Reserve azon jelzései erősítettek, hogy még egy kamatemelés közeleg 2023 vége előtt.

A TradingView grafikonja szerint a rally valójában már két hónapja tart.

Az index, amely az USD erejét méri egy hat devizából álló kosárral szemben, a cikk írásakor az elmúlt tíz hónap legmagasabb szintjét érte el.

bitcoin

A Bitcoin ellenáll az USD emelkedésének

Történelmileg a biztonságos menedéknek tekintett USD fordított korrelációt mutat az olyan, feltételezhetően kockázatos eszközökkel, mint a részvények és a kriptovaluták.

A közelmúltbeli fejlemények azonban ellentmondani látszanak ennek a mintának, legalábbis részben.

A Santiment on-chain analitikai platform szerint, míg az USD felfelé száguldott, a Bitcoin (BTC) stabilan tartotta magát az elmúlt hetekben.

A Bitcoin a 26.000 dolláros szint körül ingadozott a legtöbb résznél, ahogy az alábbiakban látható.

Forrás: Santiment

Ezzel szemben a főbb részvényindexek, mint az S&P 500 jelentős esést tapasztaltak, ezzel hűek maradtak a történelmi tendenciákhoz.

A Santiment kiszúrva a Bitcoin ellenálló képességét a romló makrogazdasági környezetben, felerősítette annak a lehetőségét, hogy a BTC kitörhet a folyamatban lévő szűk kereskedési sávokból, amint a DXY rallyja elhalványul.

A TradFi piacokról való függetlenítés

Egy másik népszerű on-chain kutató cég, az IntoTheBlock szerint a Bitcoin és a hagyományos pénzügyi mutatók kapcsolata az elmúlt hetekben drasztikusan megfordult.

A BTC és a DXY korrelációja a publikálás időpontjában mindössze 0,11 körül volt.

Valójában egy héttel ezelőtt még nulla is volt. Mondanom sem kell, hogy a szétválasztás szerepet játszott abban, hogy a BTC elszigetelődött a DXY rallyjától.

Forrás: IntoTheBlock

Ráadásul a BTC kapcsolata az amerikai pénzügyi piac meghatározó szereplőivel – Nasdaq 100 és S&P 500 – negatívba fordult.

Ez azt jelentette, hogy ha az egyik eszköz ára emelkedik, a másiké esik, és fordítva.

A BTC-t mostanában, létezésének nagy részében „kockázatos eszköznek” bélyegezték, és a tőzsdével egy kalap alá vették.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A negatív korreláció azonban ténylegesen biztonságos menedékként vetítheti őt előre, az aranyhoz hasonlóan.

A cikk írásának időpontjában a BTC 27.000 dolláron mozgott. Tekintettel a stabilitására az emelkedő dollárral szemben, a befektetők hangulata negatívról pozitívra váltott a Bitcoinnal kapcsolatban.

Forrás: Santiment

Olvastad már? Így szállhatsz be a következő Bitcoin felhőbányászati cégbe könnyedén

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

A Tron alapítója szerint nem tudják megszabni, hogy kik használhatják a protokollt

Justin Sun a Tron alapítója nemrégiben a közösségi médiában utasította vissza a Reuters vádjait, amelyek szerint a hálózatát bűnözők is használják, mégpedig egyre nagyobb mértékben. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!