A Bitcoin 20.000 dollár feletti ára meglepi a Coinbase vezérigazgatóját

-

Brian Armstrongot, a Coinbase vezérigazgatóját meglepte, hogy a Bitcoin 20.000 dollár felett tartózkodik.

A Bitcoin éves szinten több mint 59%-os emelkedést mutat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sajtóidőpontban éppen a 27.000 dolláros szint felett kereskednek vele, de még mindig több mint 60%-kal marad el az eddigi csúcsától.

Az USA lemaradásban van a befogadásban

Egy csütörtöki CNBC-interjúban Armstrong sok amerikai frusztrációját említette a kriptovalutákra vonatkozó egyértelmű szabályok hiánya miatt, ami az iparág jelentős szegmenseit offshore-ba szorítja.

Kiemelte, hogy számos G-20 ország kedvezően viszonyul a kriptókhoz, ami szöges ellentétben áll az Egyesült Államokkal, amely lemaradásban van, a kriptókkal kapcsolatos munkahelyek piaci részesedése 40%-ról – 29%-ra csökkent.

Azt állította, hogy a legtöbb ország, köztük Szingapúr, Hongkong, Nagy-Britannia, Brazília és Ausztrália, befogadta a kriptót, és a pénzügyi ökoszisztémájuk szerves részének tekinti.

A SEC kontra Coinbase

Armstrong kitért a Sam Bankman-Fried (SBF) közelgő perére is, amelyet pikánsnak és címlapokra kívánkozónak nevezett, és olyan múltbeli negatív eseményekhez hasonlította, mint a Mt.Gox-ügy.

Ugyanakkor gyorsan tisztázta, hogy vele együtt sok alapító törekszik arra, hogy felelősségteljesen és megbízhatóan fejlessze az iparágat

Megjegyzi, hogy az iparág olyan szabályozásra törekszik, amely elősegíti az innovációt, ugyanakkor megakadályozza a nemkívánatos tevékenységek és szervezetek felvirágzását.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A folyamatban lévő SEC kontra Coinbase ügy is jelentős érdeklődést vált ki, és Armstrong bizakodó a végkimenetelét illetően.

A Coinbase főnöke három különböző bíró által hozott külön bírósági döntésre hivatkozott, hogy hangsúlyozza álláspontját, miszerint a SEC megközelítése nem hatékony, önkényes és bizonyos esetekben törvénytelen.

Olvastad már? A Crypto.com lesz a PayPal USD kiemelt tőzsdéje

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!