Az arany 2024-ben felülmúlja a Bitcoin teljesítményét

-

Makrogazdasági tényezők nyomást gyakorolnak a Bitcoin árfolyamára 2024-ben a bikás narratívák ellenére – véli Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence vezető árupiaci stratégája.

A Bitcoin 2024-ben kockázattal kiigazított alapon valószínűleg alulteljesíti a részvénypiacot, míg az arany előrébb kerülhet – véli Mike McGlone, a Bloomberg vezető árupiaci stratégája.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin-ETF közelmúltbeli jóváhagyása és a Bitcoin közelgő felezése körüli bikás narratíva ellenére a makrogazdasági tényezők megakadályozhatják, hogy a legnagyobb kriptopénz 2024-ben új történelmi csúcsokat érjen el.

Konkrétan McGlone úgy véli, hogy a piaci várakozások, miszerint a Fed csökkenteni fogja a kamatlábakat, ami általában ösztönzőleg hat az olyan kockázatos eszközökre, mint a Bitcoin, nagyrészt tévesek.

„A Fed nem fog olyan könnyedén lazítani, mint a múltban, mert a túlzott lazítással inflációt hozott létre” – mutatott rá a Cointelegraph exkluzív interjújában.

McGlone arra számít, hogy az amerikai gazdaság idén végleg recesszióba kerül, ami a részvénypiacot is lefelé tereli.

A Bitcoin, mint a kockázati eszközök vezető mutatója, valószínűleg szenvedni fog egy ilyen környezetben.

„Amikor a részvénypiac és a beta-index esik, a Bitcoin még jobban esik” – mondta McGlone.

Az elemző szerint valószínűleg az arany és a hosszú kincstárjegyek lesznek azok az eszközök, amelyek ebben a környezetben előnybe kerülnek.

Olvastad már? Arthur Hayes megjósolja a Bitcoin döntő mélypontját

Forrás

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!