A Bitcoin lehet, hogy 42.000 dollárig megy, ha ez a ritka minta érvényesül

-

A Bitcoin, a piaci kapitalizáció szerint legnagyobb kriptopénz, lelassította a csökkenést azóta, hogy a legnagyobb digitális eszköz amerikai tőzsdén kereskedett alapjaival január 11-én megkezdődött a kereskedés, és most egy kritikus teszt előtt áll, ha a grafikonjain látható minta megerősítést nyer.

A Bitcoin több mint 4%-kal emelkedett, és 40.527 dolláros csúcsot ért el, mielőtt csökkentette volna nyereségét, és a cikk megjelenésekor 39.950 dolláron kereskedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin közelmúltbeli, 38.501 dolláros január 23-i mélypontjáról való visszapattanását figyelembe véve a Glassnode társalapítója, „Negentropic” az X-en azon tűnődik, hogy vajon nem egy „ereszkedő ékben, klasszikus átdobással” érte-e el a mélypontját.

Hozzátette, hogy ha ez a helyzet, akkor a Bitcoin 42.000 dollárig rallyzhat, mielőtt újra tesztelné a 40.500 dollárt, ami után az egekbe szökne.

A Glassnode társalapítója megnyugtatóan hozzátette, hogy a „nagyobb kép továbbra is nagyon bikás” a Bitcoin árfolyamára nézve.

A Bitcoin több mint 20%-ot esett az ETF-ek életbe lépésekor elért 49.021 dolláros napközbeni csúcsról, mivel a termékek iránti izgalom átadta helyét a kereslet esetleges mértékével kapcsolatos aggodalomnak.

A Bitcoin ellenálló képességét bizonyítja

A Glassnode szerint több cikluson keresztül fokozott ellenálló képesség figyelhető meg, ha a Bitcoin bikapiaci korrekciók súlyosságát ciklusonként értékeljük.

Jelenleg a legnagyobb visszaesés mindössze -20,1%-os értéket ért el, ami halványul a történelmi előzményekhez képest.

A legutóbbi eladási hullám a negyedik alkalom az elmúlt körülbelül egy évben, amikor a Bitcoin körülbelül 20%-ot veszített.

Az Elliott-féle hullámelmélet azt állítja, hogy a piacok hajlamosak az ismétlődő hullámmintákra.

A megközelítés alkalmazása a Bitcoinra azt jelenti, hogy a legnagyobb kriptopénz 36.000 és 38.000 dollár között talál egy bázist, mielőtt egy ötödik hullám újraindítja a tavalyi emelkedést.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ali kriptopénz-elemző szerint a történelmi minták azt mutatják, hogy a bikapiacokon a BTC árcsökkenését következetesen további emelkedés követi.

Ez azt jelenti, hogy a visszaesések okos vásárlási lehetőséget nyújthatnak a Bitcoin potenciális emelkedéséből tőkét kovácsolni vágyó befektetők számára.

Olvastad már? A JPMorgan elemzői leminősítik a Coinbase-t

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 100.000 dollárig: A mélypont és a robbanásszerű mozgások elemzése

A Bitcoin gyorsan 10%-ot esett, ami széleskörű félelmet okozott. A befektetők közül sokan súlyosan érintettek, számos befektető jelentős veszteségekkel és likvidálással néz szembe. Anthony Pompliano...

Masszív bálnák halmozzák fel a Ripple (XRP) és Ethereum tokeneket a piaci volatilitás közepette: Mi a következő lépés?

Vendégbejegyzés A nagybefektetők a kedvezőtlen piaci körülmények ellenére felvásárolják a Ripple (XRP) és egy új Ethereum tokent. Vajon mit jelent a bálnák érdeklődése az XRP jövőbeli árfolyamára...

A Bitcoin visszapattan, rövid időre 60.000 dollár alá esett: Mi a következő lépés?

A Bitcoin (BTC), a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptopénz június 24-én rövid időre 60.000 dollár alá esett. Május 3. óta ez volt az első alkalom,...

A Chainlink készen áll a nagy kitörésre?

A Chainlink (LINK) hetekig tartó csökkenés után erős fellendülést produkált. A közelmúltban bekövetkezett fordulat során a 12,96 dollár körüli támaszszintet is átlépte. Az ebből a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!