Az amerikai posta blokklánc-technológiát alkalmazhat Trump fenyegetései miatt

-

A Forbes jelentései szerint az Egyesült Államok Postai Szolgálata (USPS) által benyújtott blokkláncalapú eszközt leíró szabadalmat a hét elején hozták nyilvánosságra, miután Donald Trump elnök megpróbálta leállítani a szervezet tevékenységeit. 

Trump aggodalma a blokkláncot illetően

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala (USPTO) csütörtökön hozta nyilvánosságra a USPS szabadalmát. Ez egy „biztonságos szavazási rendszer”, amely blokklánc-technológia segítségével biztosítja a levélszavazás biztonságát.

Ez az ötlet annak köszönhetően született meg, hogy Trump korábban a levélben történő szavazás ellen tiltakozott, mégpedig a levélszavazási szolgáltatásokkal kapcsolatos olyan biztonsági problémákra hivatkozva, mint a levelek elkallódása, azok módosítása és a hamisítás kockázata.
A februárban benyújtott szabadalom a blokklánc-technológiát bevezetve oldaná meg Trump problémáit és védené a USPS üzleti tevékenységét.
„Ez egy olyan szavazási rendszer, amely a blokklánc és a posta biztonságát felhasználva egy megbízható szavazási rendszert tud biztosítani” – ismerteti a szabadalom.

Forrás: Forbes

Egy bejegyzett választópolgár levélben egy számítógépen olvasható kódot kap, majd megerősíti mind személyazonosságát, mind a választások során feltüntetett helyes szavazási információit.

„A rendszer elkülöníti a választók azonosítását és a szavazatokat a szavazás anonimitásának biztosítása érdekében, és a szavazatokat elosztott főkönyvi technológiával egy blokkláncon tárolja” – teszi hozzá.

A USPS a következőt írta a szabadalomban:

„A szavazók általában azt szeretnék, hogy a választott képviselőket vagy más problémákat illetően kényelmes és biztonságos módon szavazhassanak.”

Azt is hozzátették, hogy a blokklánc-technológia biztosítja, hogy az eredmények megfeleljenek a leadott szavazatoknak, ezzel eloszlatva a politikusak által felvetett aggályokat.
Ezenkívül lehetővé teszi a különféle szükséges adatok nyomon követését „olyan módon, hogy az biztonságos legyen, illetve mások számára egyszerűen megerősíthesse, hogy az adatok nem változtak” – olvashatjuk a szabadalomban.
A blokklánc személyazonosítási szolgáltatásait már széles körben fejlesztik, és a Forbes azt állította, ha a szavazatokat egy elosztott főkönyvbe helyezik, azok szinte azonnal továbbítódnak, ezáltal drasztikusan csökkentve a szavazások módosításának, hamisításának veszélyét.
A Postai Szolgálat a cikk írásakor nem kommentálta a helyzetet.
 

Jelentősebb átláthatóság

Paul Madsen, a Hedera Hashgraph elosztott főkönyvi technológiáért felelős műszaki vezetője azt állította, hogy a blokklánc egy potenciálisan ellentétekkel rendelkező közösséget megbízható és elosztott adatokkal láthat el anélkül, hogy valamely szolgáltatóra támaszkodna az adatok ellenőrzésének érdekében.
A Forbesnak úgy nyilatkozott, hogy először is lehetővé teszik a közösség számára, hogy konszenzusra vagy megállapodásra jussanak az adatokat megváltoztató tranzakciók rendszeréről.
Madsen megjegyezte, hogy az ilyesféle funkciók hasznosak a választások szavazatainak rögzítésére:

„Az egyes szavazók szavazatait a blokkláncon rögzítik, vagy pedig időbélyeggel látják el, majd máshol is rögzítik azt, csökkentve ezáltal kettős szavazás és a szavazással történő manipuláció esélyét. A folyamat átláthatósága révén így nő a választók bizalma.”                  

Ugyanakkor nyilvánvalóvá tette, hogy „a blokkláncok nem a szavazóplatformok csodaszerei”, azt állítva, hogy a személyazonosság ellenőrzése a kritikusabb elem (amelyet a szabadalom el is ismer).
Ez az erőfeszítés mindeközben nem azt jelenti, hogy a USPS csak hirtelen, a semmiből fedezte fel a blokklánc lehetőségét; már 2016 óta fontolgatja a technológia kivitelezését.
A USPS még négy „kulcsfontosságú felhasználást” is felvázolt a blokklánc-technológia alkalmazására, amint az az alábbi képen látható:

Forrás: Forbes

Ez az igyekezet tükrözi Kína, Japán és Dél-Korea hozzáállását is, a három ország ugyanis óriási lépéseket tett meg a blokkláncalapú irányítási rendszerek fejlesztése és az azokba történő befektetés irányába.

Olvastad már? Bikafutamok, bányászat, Tor-sebezhetőség – a hét rossz hírei

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!