Egy Wall Street-i veterán szerint az emberek az amerikai munka ünnepe után a bitcoin felé fordulhatnak

-

George Ball Wall Street-i veterán és korábbi kriptopénzszkeptikus egy interjúban nemrég elmondta, miért fordulhatnak a bitcoin felé a tehetős kereskedők és befektetők az amerikai munka ünnepét (szeptember 7 – Labor Day) követően.
George L. Ball jelenleg a Sanders Morris Harris (SMH) vezérigazgatója és elnökségi tagja. Ez egy „magántulajdonban lévő brókercég és bejegyzett befektetési tanácsadó, melyet 1987-ben alapítottak. Mindemellett a Tectonic Holdings igazgatója és elnöke is, amely az SMH anyavállalata.

Karrierjét az E. F. Hutton & Co., cégnél kezdte brókerként, melynek később, 1977 és 1982 között elnöke volt. 1982-ben otthagyta a céget, hogy a Prudential-Bache Securities (később Prudential Securities) vezérigazgatója legyen 1991-ig.
Ball augusztus 14-én interjút adott Fred Katayamának, a Reuters híradósának, amelyben a bitcoinról is szó esett.
Katayama kíváncsi volta arra, Ball miért gondolja úgy, hogy mindenki számára érdemes lenne, ha igazítanának portfoliójukon.
Ball azt felelte:

„A piac jelenleg egy úgynevezett nyári pangáson esik keresztül. […] A COVID-járvány a jövő év első negyedévében is kitarthat, amíg nem lesz vakcina. […] Jelenleg csak a likviditás tartja fent a piacokat. […] a piac egy új szikrára vágyik, amely könnyen lángra lobbanhat a munka ünnepe után. Így itt az idő, hogy mindenki igazítson portfólióján, mielőtt még fellobbannának a piacok.”

Katayama ezt követően azt kérdezte, hogy mi tévők legyenek a befektetők.
 
Ball azt felelte:

„Szerintem a kereskedők és befektetők is kezdhetnek aggódni amiatt, hogy mi fog történni, ha már nem lehet tovább pénzelni a piacokat, és ez valószínűleg az utolsó negyedévben üthet be igazán, így a kereskedők és befektetők is jobb, ha igazítanak portfóliójukon.”

Katayama azt kérdezte, hogy az értékpapírokon kívül mire még érdemes figyelni.
Ball azt felelte:

„Ezt korábban még egyszer sem mondtam el, mivel mindig is a blokklánc, a kriptopénzek és a bitcoin ellen voltam, de a kormányok nem tarthatják fent örökké a piacokat.”

„Egyszer véget ér ez a likviditás. A kormányoknak előbb vagy utóbb meg kell fizetniük ezeket a gazdaságélénkítéseket, költségvetési hiányokat és állami támogatásokat.”
„Megemelik az adókat vagy csak még több pénzt nyomtatnak majd?”
„Ha pénznyomtatásba kezdenek azzal elértéktelenedik valutájuk, és még az inflációt követő értékpapírok is veszélybe kerülhetnek.”

„Így a tehetős befektetők és kereskedők a bitcoin, vagy valami hasonló felé veszik az irányt.”
Ball emellett szót ejtett Jamie Dimonról, a JPMorgan Chase vezérigazgatójáról is:
„Valamennyire már Jamie-t is sikerült megtéríteni. Abban nem vagyok biztos, hogy teljesen átállt volna.”
Végül ezt üzente a Robinhood-kereskedők számára:
„Ha elértéktelenedik egy valuta, vagy elég Robinhood-kereskedő fogja ezt hinni, és már nem akarnak többé részvényeket venni, akkor vajon mibe tehetik a pénzüket?”
„Így hogy nincsenek kamatok, nagyon vonzó hosszú távú befektetés lehet a bitcoin, ha menedéket szeretnének a pénzük számára, vagy rövid távon is spekulatív céllal, és szerintem sokan fognak hasonlóan gondolkodni a munka ünnepe után.”
Dan Tapiero, a DTAP Capital alapítója az alábbi tweetet írta a Wall Street-i veterán kapcsán:

  • Sokkoló, hogy belőle is igazi bitcoinhívő lett.
  • George Ball igazi, régi vágású Wall Street-i veterán.

Olvastad már? A blokkláncalapú közösségi média hozhatja el az ideális sajtószabadságot?

Forrás: cryptoglobe.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!