Buterin: Az Ethereum 2.0 megvalósítása „sokkal nehezebb”, mint gondoltuk

-

Vitalik Buterin szerint néhány Ethereum-alkalmazás valószínűleg elbukik, mások pedig túlélnek – ezt azonban elfogadja, mondván, szerves része mindez a projekt továbbhaladásának.

Az Ethereum-társalapító Vitalik Buterin azt mondta, „teljesen elismeri”, hogy az Ethereum 2.0 megvalósítása technikai szempontból „jóval nehezebb” lesz, mint azt gondolta.

Megjegyzéseit Samson Mow bitcoin-maximalistával történt beszélgetése során tette Peter McCormack augusztus 16-ai podcastjában.

A beszélgetés során a hármas a Bitcoin és Ethereum hálózatai közötti „nyílt hadviselés” okairól beszélgetett, valamint arról, hogy ez utóbbi vajon képes lesz-e beteljesíteni a hozzá fűzött reményeket.

McCormack, aki, ahogy mondta „nem áll messze” a Bitcoin-maximalisták elképzeléseitől, azt kérdezte Buterintől:

„Érezted valaha azt, hogy az Ethereum nagyobb kihívást jelentő projekt vagy ötlet lesz majd, mint azt eredetileg képzelted, és hogy többet markoltál volna, mint amennyit meg tudsz fogni? És hogy egyszer eljut arra a szintre, ahonnan már nincs visszaút?”

 

„Egyértelműen elismerem, hogy az Ethereum 2.0 megvalósítása technikai szempontból jóval nehezebb, mint azt eredetileg gondoltuk” – mondta Buterin, majd hozzátette:

„Nem gondolom úgy, hogy olyan hibákat fedeztünk volna fel, amelyek mindezt lehetetlenné tennék, és azt hiszem, be fogjuk fejezni. Csak idő kérdése mindez, az utóbbi időben pedig egész jól haladtunk.”

Nyíltan beszélt arról, mire számít a projekt fejlődését illetően. Mint mondja, szerinte valószínű, hogy egyes Ethereum-alkalmazások elbuknak majd, megint mások pedig túlélnek. A projekttel kapcsolatban különféle aspektusokat vizsgálva apályokat és dagályokat lát, ezek azonban egymástól függetlenek:

„Ha az Ethereum megpróbál belépni egy területre, és kiderül, hogy azon a terepen valójában semmi haszna nincs, akkor rendben van, tudod, ezek az alkalmazások nem valók mindenhová. A többi szektorban viszont ugyanúgy jelen marad” – mondta.

Korábban ebben a podcastban Samson Mow az Ethereum szószólóit kritizálta, amiért állítólag folyamatosan a projekt ambícióiról és céljairól beszéltek. Azzal érvelt, hogy „rendben van a fejlődés, de szükség van egy egészséges kinyilatkoztatásra, hogy a dolog csak kísérleti jellegű.”

Hozzátette: „Egy csomó Ethereum-felhasználó mondja azt, hogy az Ethereum már egy pénz, mostanra pedig a Bitcoinnal verseng […], még akkor is, ha nem vagyok biztos abban, hogy az Ethereum az, amellyel verseng. Ez egy világszámítógép? Vagy pénz?”

Erre válaszul Buterin erősen elhatárolódott attól a véleménytől, hogy az Ethereumot pénzként skatulyázhatnánk, kijelentve, hogy a nem pénzügyi alkalmazások már a kezdetek óta szerves részét képezik a projektnek:

„Soha nem hangoztattam, hogy az ether egy pénzszerű valami lenne, és az Ethereum Foundation sem tett így. Ez tényleg egy olyan dolog, ami kívülről jött.”

Olvastad már? Magyar influencereket, partnereket keres az OKEx kriptotőzsde!

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: ThaiBitcoin

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!