További kitörésekre készülhet a Litecoin a lánc aktivitása szerint

-

A Litecoin hálózatának aktivitása új lendületet kapott a kriptopiacok bika piaca közepette – derül ki a kriptopénz blokkláncát vizsgálva. A fundamentális pozitív érzelmek ugyanúgy növekednek, különösen a MimbleWimble-implementáció elstartolásának közeledtével.
Franklyn Richards, a Litecoin Foundation társalapítója egy Twitter-bejegyzésben azt mondta, hogy a Litecoin hálózati aktivitása továbbra is növekedik, ahogy a kriptopiac „kitörésre” készülődik.


Richards idézte korábbi, májusi piaci kilátásait, amikor azt állította, hogy a Litecoin 31 és 61 dollár között fog mozgolódni. A kriptopénzt akkor 46 dolláron kereskedték, az előrejelzés pedig a lánc által szolgáltatott adatok trendelemzésével történt.
Most, hogy az árfolyam túllépett a 61 dolláron, és „közvetlenül alatta” tartózkodik több éves, 65 dolláros ellenállásának, Richards azt mondta, biztos abban, hogy „szilárd, felfelé történő kitörés” várható.
A legutóbbi piaci feltételek – amelyek mind a bitcoin, mind pedig az ethereum 30%-os növekedéséhez vezettek – segítettek ezen érzelmek előremozdításában, jegyezte meg.
Richards szerint a tranzakció/ár arány jelenleg „alulértékeli” a hálózatot. Megjegyezte, hogy a napi tranzakciók száma „20.000-ről 45.000-re nőtt, ez a drasztikus növekedés pedig rendre 52,5 dollárban, 75 dollárban és 97,5 dollárban határozza meg a lehetséges alsó, középső és felső határokat.”
Hozzátette:

„2018 eleje óta nem láttunk ilyen szintű tartós hálózati kihasználtságot, a különbség mindössze annyi, hogy az árfolyam akkor túlértékelt volt a tranzakció/ár aránya szerint. Ez valószínűleg azt jelenti, hogy a hálózat megfelelően éretté vált az elmúlt 3 év során, hogy megtartsa ezeket az árakat.”

Igaz, túl sok felesleges tranzakció esetén ez a mérőszám hibás következtetésre juttathat. A Litecoin aktivitása mindenesetre „kitartóan, fokozatos ütemben növekszik”, közvetlen „aggályok nem fenyegetnek” – mondta Richards.
Végezetül azt mondta, a Litecoin most 81 és 140 dolláron néz szembe ellenállási szintekkel, és jó „úton halad afelé, hogy újra meglátogassa a háromjegyű számokat”, amennyiben a jelenlegi piaci trend kitart.

Szeptemberben érkezik a MimbleWimble

A Litecoin régóta várt MimbleWimble-implementációja – amely a tranzakciós sebesség és skálázhatóság növekedését, valamint jobb magánélet-védelmet ígér, a tervek szerint 2020 szeptemberében startolhat el.
Ahogy arról korábban a CryptoSlate is beszámolt korábban ebben a hónapban, David Burkett vezető fejlesztő azt mondta, a csapat számos változtatást végzett és „megtisztította” a kódot is, hogy a legminőségibb végterméket hozhassák létre.
Mindeközben a Litecoin „aktív” címei tekintetében még a Bitcoin SV és Bitcoin Cash, a két vitatott Bitcoin-fork teljesítményét is beelőzte ebben a hónapan.


Úgy néz ki tehát, hogy a Litecoin kedvelőinek több okuk is akad az ünneplésre.
(Forrás: CryptoSlate)

Olvastad már? Buterin: Az Ethereum 2.0 megvalósítása „sokkal nehezebb”, mint gondoltuk

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!