Az AI kriptovaluták: Az emelkedéstől a zuhanásig

-

A 2023-as év elején az mesterséges intelligencián (AI) alapuló kriptovaluták útnak indultak, magabiztosan és lendületesen.

Az AI pénzügyi világában jelentős nyereségek követték egymást, és a kereskedés világszerte felfutott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azonban, ahogy haladunk előre az időben, az AI kriptopénzek összképe markánsan megváltozott.

Az AI-hez kapcsolódó tokenekkel végzett heti kereskedelmi volumen a Kaiko adatai szerint jelentősen visszaesett, sötét árnyékot vetve az ágazat korábbi lendületére.

Ez a változás azt mutatja, hogy a kriptovaluta piac igen változékony és gyorsan változó, és az AI kriptopénzek sem mentesek ettől.

Az AI kriptovaluták értéke mára 2,28 milliárd dollárra csökkent, ami közel 1,72 milliárd dolláros veszteséget jelent 2023 februárja óta.

A kriptopiacon gyakori veszteségekkel küzdő digitális token numeraire (NMR) például az elmúlt hét során 37,47%-os esést mutatott.

Az AI-koncentrált kriptotokenek közül az éllovas, a Graph (GRT), 2,62%-kal esett vissza, míg a második legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező AI token is 5,46%-os csökkenést tapasztalt ugyanebben az időszakban.

Ezen a héten két token, a Dkargo és a Phala network, kiemelkedően emelkedett, 1,27% -tól 2,05% -ig a dollárhoz képest mérve.

AI
Forrás. Kaiko

Azonban az AI-centrikus kriptovilág összességében 5,74%-os visszaesést tapasztalt az elmúlt hét során, ezen belül pedig a legutóbbi 24 órában 3,37%-os csökkenést regisztráltak.

A Kaiko kriptoanalitika szerint az AI-központú kriptovaluták kereskedési volumene az augusztus hónap során markánsan csendes volt, annak ellenére, hogy a Worldcoin kontroverziális bevezetése július végén zajlott le.

A legnagyobb kereskedési volumen növekedés általában 2023 januárjában és februárjában következett be az AI kapcsolódó érméknél.

Ahogy 2023 szeptemberéhez érünk, az adatok drasztikusan változnak. A heti kereskedelmi volumen az AI-kriptovaluták esetében szeptember 10-én 159,11 millió dollár, szemben azzal a 1,6 milliárd dolláros volumennel, amit 2023. február 9-én rögzítettek.

Az AI-alapú kriptovaluták változatosan teljesítettek az év során, és tanúi lehetünk a kriptopiac lendületes természetének.

Habár a kezdeti év sikerrel kecsegtetett, a későbbi hanyatlás arra emlékeztet bennünket, hogy az ilyen folyamatosan változó digitális terület kihívásokkal és bizonytalanságokkal is jár.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az AI Kriptovaluták élete bizonytalanná vált, és bár voltak fényes pillanataik, a későbbi események arra figyelmeztetnek bennünket, hogy a kriptopiac mindig tartogat meglepetéseket.

Azok, akik ebben a piacban tevékenykednek, folyamatosan figyelniük kell az aktuális trendeket és kockázatokat, hogy sikeresen navigálhassanak az AI alapú kriptovaluták viharos 2023-as világában.


Olvastad már? Vitalik Buterin X-fiókját feltörték a kripto átverés népszerűsítése érdekében

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!