Az AI kriptovaluták: Az emelkedéstől a zuhanásig

-

A 2023-as év elején az mesterséges intelligencián (AI) alapuló kriptovaluták útnak indultak, magabiztosan és lendületesen.

Az AI pénzügyi világában jelentős nyereségek követték egymást, és a kereskedés világszerte felfutott.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azonban, ahogy haladunk előre az időben, az AI kriptopénzek összképe markánsan megváltozott.

Az AI-hez kapcsolódó tokenekkel végzett heti kereskedelmi volumen a Kaiko adatai szerint jelentősen visszaesett, sötét árnyékot vetve az ágazat korábbi lendületére.

Ez a változás azt mutatja, hogy a kriptovaluta piac igen változékony és gyorsan változó, és az AI kriptopénzek sem mentesek ettől.

Az AI kriptovaluták értéke mára 2,28 milliárd dollárra csökkent, ami közel 1,72 milliárd dolláros veszteséget jelent 2023 februárja óta.

A kriptopiacon gyakori veszteségekkel küzdő digitális token numeraire (NMR) például az elmúlt hét során 37,47%-os esést mutatott.

Az AI-koncentrált kriptotokenek közül az éllovas, a Graph (GRT), 2,62%-kal esett vissza, míg a második legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező AI token is 5,46%-os csökkenést tapasztalt ugyanebben az időszakban.

Ezen a héten két token, a Dkargo és a Phala network, kiemelkedően emelkedett, 1,27% -tól 2,05% -ig a dollárhoz képest mérve.

AI
Forrás. Kaiko

Azonban az AI-centrikus kriptovilág összességében 5,74%-os visszaesést tapasztalt az elmúlt hét során, ezen belül pedig a legutóbbi 24 órában 3,37%-os csökkenést regisztráltak.

A Kaiko kriptoanalitika szerint az AI-központú kriptovaluták kereskedési volumene az augusztus hónap során markánsan csendes volt, annak ellenére, hogy a Worldcoin kontroverziális bevezetése július végén zajlott le.

A legnagyobb kereskedési volumen növekedés általában 2023 januárjában és februárjában következett be az AI kapcsolódó érméknél.

Ahogy 2023 szeptemberéhez érünk, az adatok drasztikusan változnak. A heti kereskedelmi volumen az AI-kriptovaluták esetében szeptember 10-én 159,11 millió dollár, szemben azzal a 1,6 milliárd dolláros volumennel, amit 2023. február 9-én rögzítettek.

Az AI-alapú kriptovaluták változatosan teljesítettek az év során, és tanúi lehetünk a kriptopiac lendületes természetének.

Habár a kezdeti év sikerrel kecsegtetett, a későbbi hanyatlás arra emlékeztet bennünket, hogy az ilyen folyamatosan változó digitális terület kihívásokkal és bizonytalanságokkal is jár.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az AI Kriptovaluták élete bizonytalanná vált, és bár voltak fényes pillanataik, a későbbi események arra figyelmeztetnek bennünket, hogy a kriptopiac mindig tartogat meglepetéseket.

Azok, akik ebben a piacban tevékenykednek, folyamatosan figyelniük kell az aktuális trendeket és kockázatokat, hogy sikeresen navigálhassanak az AI alapú kriptovaluták viharos 2023-as világában.


Olvastad már? Vitalik Buterin X-fiókját feltörték a kripto átverés népszerűsítése érdekében

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

A Bitcoin volatilitás megdöbbentően alacsony szinteket ért el

A kriptopénz szektor szokatlan időszakot él át, amelyet a vezető digitális valuta, a Bitcoin figyelemre méltóan alacsony volatilitása jellemzett. A jellemzően erős árfolyam-ingadozásairól ismert Bitcoin jelenleg...

Kivezeti a készpénzes tranzakciókat az egyik ausztrál nagybank 2024-től

Az ausztrál Macquarie Bank bejelentette, hogy 2024 végére minden készpénzes szolgáltatását felfüggeszti, és a bankfiókjaiban sem lesz mód készpénzes tranzakciókra, teljes mértékben átállnak a digitális...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!