Vitalik Buterin X-fiókját feltörték a kripto átverés népszerűsítése érdekében

-

Az Ethereum alapító Vitalik Buterin X-fiókját a jelek szerint adathalász linkeket terjesztő csalók törték fel.

A támadás, amely egy ingyenes digitális gyűjtőeszközöket kínáló poszt formájában nyilvánult meg, állítólag több mint 690.000 dollár veszteséget okozott azoknak, akik bedőltek a csalásnak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Csalók Vitalik Buterin X profiljáról származó adathalász poszttal csalogatják az áldozatokat

Vitalik Buterin, a kriptoszféra egyik befolyásos hangja, X (korábban Twitter) fiókját csalók feltörték, akik az áldozatok pénztárcáját akarták lecsapolni.

A poszt úgy tett, mintha „a Proto-Danksharding Ethereumra való eljövetelét” ünnepelnék „ingyenes”, non-fungible tokenek (NFT-k) gyűjtésével.

Vitalik Buterin

Szombaton Vitalik édesapja az X-en figyelmeztetett a rosszindulatú tweetre, amelyet azóta töröltek.

„Ne vegyétek figyelembe ezt a posztot, úgy tűnik, Vitalikot meghekkelték” – szólította fel a felhasználókat Dmitry Buterin a közösségi médiában, hozzátéve, hogy az Ethereum alapítója „dolgozik a hozzáférés helyreállításán”.

A poszt felajánlotta az áldozatoknak, hogy kövessenek egy linket, csatlakoztassák a pénztárcájukat és igényeljék az ünnepi gyűjthető tárgyat.

Köztük volt az Ethereum fejlesztője, Bok Khoo, X handle @Bokkypoobah, aki tweetelt, hogy „elvesztett néhány punkot”, és felszólította követőit: „Ne lépjetek interakcióba!”

A blokklánc-rajongó és kriptodetektív ZachXBT (@zachxbt), aki erőfeszítéseket szentel a szőnyeghúzás leleplezésére és a kriptotéren belüli rosszindulatú szereplők leleplezésére, egy tweetben felfedte, hogy a támadás elkövetői által lecsapolt összeg 691.000 dollárra rúg.

ZachXBT később frissítette követőit az ellopott eszközökről, amelyek közül a Cryptopunk #3983 és a Cryptopunk #1751 rendelkezik a legmagasabb becsült értékkel, 153,62 ETH-val (körülbelül 250.000 dollár a cikk írásakor), illetve 58,18 ETH-val.

Colin Wu kínai kriptoújságíró, aki az X-en Wu Blockchain néven ismert, szintén azok között volt, akik figyelmeztetést adtak ki Buterin fiókjának feltételezett feltöréséről.

Hozzászólásában felidézte, hogy az év elején hasonló módon támadták meg az Uniswap alapítójának és az Ethereum Foundation tagjának, Hayden Adamsnek az X-fiókját.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ezt követő tweetben Wu azt sugallta, hogy Vitalik Twitterének feltörése egy „Pink Drainer” nevű hackerhez vagy hackercsoporthoz köthető.

A kripto közösség kiemelkedő tagjai nem az egyetlen célpontjai a kripto csalóknak, akik a közösségi média profilokat próbálják kihasználni.

Júniusban a Bitcoin-kritikus és aranypárti Peter Schiff Twitter-fiókját egy „korszakalkotó kriptopénz token”, a „$GOLD” reklámozására találták a hackerek által közzétett tweet-sorozatban, amely a coint úgy mutatta be, mint „az aranyfedezetű DeFi teljes és totális változását”.

Olvastad már? A török kriptotőzsde főnöke 11.196 év börtönt kap

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

3 kriptó 1 dollár alatti áron 100-szoros megtérülésért: (ADA), Notcoin (NOT), és az ETFSwap (ETFS)

Vendégbejegyzés A bikafutás mindig lehetőséget kínál a kripto befektetők számára, hogy életre szóló nyereséget érjenek el. A forgatagban az ETFSwap (ETFS), a Cardano (ADA) és a Notcoin...

Mikor kezdődik az altcoin szezon? Michaël Van de Poppe elemző jóslata

Az elemzők az altcoinszezon lehetséges kezdetéről szóló spekulációktól pezsegnek, amit az altcoinok teljes piaci kapitalizációjának közelmúltbeli megugrása táplál. Ebben a rohamban az Ethereum áll az élen,...

Decentralizált álmok: Hogyan építi a kripto az online szerencsejáték jövőjét?

Vendégbejegyzés Az egyetlen út előre vezet - az iGaming iparágba belépve a kriptovaluták végérvényesen megváltoztatták azt. A szerencsejáték-szervezők még mindig „felfedezik a terepet"; azonban a kriptót integráló...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!