Vitalik Buterin X-fiókját feltörték a kripto átverés népszerűsítése érdekében

-

Az Ethereum alapító Vitalik Buterin X-fiókját a jelek szerint adathalász linkeket terjesztő csalók törték fel.

A támadás, amely egy ingyenes digitális gyűjtőeszközöket kínáló poszt formájában nyilvánult meg, állítólag több mint 690.000 dollár veszteséget okozott azoknak, akik bedőltek a csalásnak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Csalók Vitalik Buterin X profiljáról származó adathalász poszttal csalogatják az áldozatokat

Vitalik Buterin, a kriptoszféra egyik befolyásos hangja, X (korábban Twitter) fiókját csalók feltörték, akik az áldozatok pénztárcáját akarták lecsapolni.

A poszt úgy tett, mintha „a Proto-Danksharding Ethereumra való eljövetelét” ünnepelnék „ingyenes”, non-fungible tokenek (NFT-k) gyűjtésével.

Vitalik Buterin

Szombaton Vitalik édesapja az X-en figyelmeztetett a rosszindulatú tweetre, amelyet azóta töröltek.

„Ne vegyétek figyelembe ezt a posztot, úgy tűnik, Vitalikot meghekkelték” – szólította fel a felhasználókat Dmitry Buterin a közösségi médiában, hozzátéve, hogy az Ethereum alapítója „dolgozik a hozzáférés helyreállításán”.

A poszt felajánlotta az áldozatoknak, hogy kövessenek egy linket, csatlakoztassák a pénztárcájukat és igényeljék az ünnepi gyűjthető tárgyat.

Köztük volt az Ethereum fejlesztője, Bok Khoo, X handle @Bokkypoobah, aki tweetelt, hogy „elvesztett néhány punkot”, és felszólította követőit: „Ne lépjetek interakcióba!”

A blokklánc-rajongó és kriptodetektív ZachXBT (@zachxbt), aki erőfeszítéseket szentel a szőnyeghúzás leleplezésére és a kriptotéren belüli rosszindulatú szereplők leleplezésére, egy tweetben felfedte, hogy a támadás elkövetői által lecsapolt összeg 691.000 dollárra rúg.

ZachXBT később frissítette követőit az ellopott eszközökről, amelyek közül a Cryptopunk #3983 és a Cryptopunk #1751 rendelkezik a legmagasabb becsült értékkel, 153,62 ETH-val (körülbelül 250.000 dollár a cikk írásakor), illetve 58,18 ETH-val.

Colin Wu kínai kriptoújságíró, aki az X-en Wu Blockchain néven ismert, szintén azok között volt, akik figyelmeztetést adtak ki Buterin fiókjának feltételezett feltöréséről.

Hozzászólásában felidézte, hogy az év elején hasonló módon támadták meg az Uniswap alapítójának és az Ethereum Foundation tagjának, Hayden Adamsnek az X-fiókját.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ezt követő tweetben Wu azt sugallta, hogy Vitalik Twitterének feltörése egy „Pink Drainer” nevű hackerhez vagy hackercsoporthoz köthető.

A kripto közösség kiemelkedő tagjai nem az egyetlen célpontjai a kripto csalóknak, akik a közösségi média profilokat próbálják kihasználni.

Júniusban a Bitcoin-kritikus és aranypárti Peter Schiff Twitter-fiókját egy „korszakalkotó kriptopénz token”, a „$GOLD” reklámozására találták a hackerek által közzétett tweet-sorozatban, amely a coint úgy mutatta be, mint „az aranyfedezetű DeFi teljes és totális változását”.

Olvastad már? A török kriptotőzsde főnöke 11.196 év börtönt kap

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!