3 ok, amiért a Pepe ára szeptemberben tovább fog csökkenni

-

A láncon belüli, fundamentális és technikai mutatók egyvelege a Pepe árfolyamának további csökkenésére utal.

A Pepecoin ára közel 85%-ot zuhant a 2023. májusi 0,00000448 dolláros rekordmagas értékéhez képest.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ráadásul a csökkenő lendülete valószínűleg szeptemberben is folytatódik.

Egymást követő Pepecoin biztonsági rések

A Pepecoin az elmúlt két hétben két aggasztó biztonsági támadást szenvedett el.

Először is, augusztus 24-én a Pepecoin hamis alapító csapatának tagjai 16 millió dollár értékű PEPE tokeneket utaltak át tőzsdékre, hogy potenciálisan eladhassák azokat.

Ez aggodalmat keltett a közösségben egy lehetséges „szőnyeghúzó átverés” miatt, ami 30%-os visszaesést okozott a PEPE piacán.

Szeptember 9-én aztán a Pepecoin hivatalos X (azaz Twitter) kezelője megerősítette, hogy egy „lordkeklol” nevű névtelen entitás feltörte az akkreditált Telegram-csatornájukat.

A PEPE árfolyama a hír óta több mint 12%-ot esett, ami arra utal, hogy az egymás utáni biztonsági rések aláásták a befektetők bizalmát a mémcoin projekt iránt.

Pepe bálnák kilépése

További bizonyítékok a Pepecoin befektetőinek a projektből való távozásáról a token kínálat-eloszlási adataiból származnak.

Nevezetesen, a 100 millió és 1 milliárd PEPE közötti egyenleggel rendelkező címek (a kék színű hullám az alábbi ábrán) ellenőrzik a token maximálisan forgalomban lévő készletét – annak mintegy 96,5%-át.

Az e csoport által tartott kínálat jelentősen csökkent, mióta a „szőnyeghúzással” kapcsolatos aggályok felmerültek.

Forrás: Santiment

A projektből való bálna távozása tovább ronthatja a PEPE-piaci vásárlási kedvet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Leereszkedő háromszög lebontása

Technikai szempontból a PEPE egy ereszkedő háromszög mintázatnak tűnő bontási szakaszába lépett.

A csökkenő háromszög egy csökkenő trendben medvés folytatási mintának tekinthető.

A mintázat akkor bomlik fel, amikor az árfolyam az alsó trendvonala alá törik, és annyit esik, amennyi a háromszög felső és alsó trendvonala közötti magasság.

PEPE
Forrás: TradingView

Ennek a technikai beállításnak az eredményeként a PEPE ára 2023 szeptemberére 0,00000064 dollárra eshet, ami a jelenlegi árszinthez képest mintegy 12%-os csökkenést jelent.

Olvastad már? A török kriptotőzsde főnöke 11.196 év börtönt kap

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Gary Gensler szerint a pereskedés hatékony módszer a kriptoipar szabályozására

A tőzsdefelügyelet, a SEC elnöke a Fehér Ház Pénzügyi Bizottsága előtt tanúskodott a héten, amely során több képviselő is aggodalmait fejezte ki a kriptoipar terén...

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!