Az ADA decentralizációs statisztikái a Bitcoinnal összehasonlítva

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által a Coinbase és a Binance tőzsdék duójának megtámadása és az olyan vezető kriptovaluták, mint a Cardano (ADA) elleni vádemelés különböző véleményeket váltott ki az egész ágazatban.

Ezek egyike az, hogy a Cardano biztonsági és kulcsprotokoll-érvényesítő-e vagy sem.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cardano megosztotta azokat a kulcsszámokat, amelyek az ADA decentralizált státuszát ábrázolják, és így érvénytelenítik a SEC álláspontját, miszerint a coin értékpapírnak minősül.

A Cardano (ADA) érvelése

A cardano hosszan tartó tweetje összehasonlítja a kulcsprotokoll számokat a Bitcoin számaival, és a számok alapján a Cardano decentralizáltabbnak mutatkozik, mint a BTC.

A Cardano protokollban összesen 3.200 pool van, az öt legnagyobbnak a részesedések töredékét birtokolja 8%, 4%, 3% és 2%-os mennyiségben.

Ezek az alacsony részesedések azt jelentik, hogy több száz szereplőre van szükség ahhoz, hogy olyan szövetséget hozzanak létre, amely 51%-os támadást tud eredményezni a protokoll ellen.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ezzel szemben Cardano megjegyezte, hogy a Bitcoin legnagyobb bányászai közé tartozik a Foundry USA pool, amely a blokkok mintegy 32%-át állítja elő, valamint az AntPool, amely 21%-ot termel.

A másik három pool részesedése 18%, 8% és 6%. Ezekkel a számokkal lehetséges, hogy a poolok üzemeltetői közül csak néhányan összefognak, és támadást indítanak a Bitcoin-hálózat ellen.

Olvastad már? Cathie Wood 1 millió dolláros Bitcoin árcélja változatlan

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!