Az ADA decentralizációs statisztikái a Bitcoinnal összehasonlítva

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) által a Coinbase és a Binance tőzsdék duójának megtámadása és az olyan vezető kriptovaluták, mint a Cardano (ADA) elleni vádemelés különböző véleményeket váltott ki az egész ágazatban.

Ezek egyike az, hogy a Cardano biztonsági és kulcsprotokoll-érvényesítő-e vagy sem.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cardano megosztotta azokat a kulcsszámokat, amelyek az ADA decentralizált státuszát ábrázolják, és így érvénytelenítik a SEC álláspontját, miszerint a coin értékpapírnak minősül.

A Cardano (ADA) érvelése

A cardano hosszan tartó tweetje összehasonlítja a kulcsprotokoll számokat a Bitcoin számaival, és a számok alapján a Cardano decentralizáltabbnak mutatkozik, mint a BTC.

A Cardano protokollban összesen 3.200 pool van, az öt legnagyobbnak a részesedések töredékét birtokolja 8%, 4%, 3% és 2%-os mennyiségben.

Ezek az alacsony részesedések azt jelentik, hogy több száz szereplőre van szükség ahhoz, hogy olyan szövetséget hozzanak létre, amely 51%-os támadást tud eredményezni a protokoll ellen.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ezzel szemben Cardano megjegyezte, hogy a Bitcoin legnagyobb bányászai közé tartozik a Foundry USA pool, amely a blokkok mintegy 32%-át állítja elő, valamint az AntPool, amely 21%-ot termel.

A másik három pool részesedése 18%, 8% és 6%. Ezekkel a számokkal lehetséges, hogy a poolok üzemeltetői közül csak néhányan összefognak, és támadást indítanak a Bitcoin-hálózat ellen.

Olvastad már? Cathie Wood 1 millió dolláros Bitcoin árcélja változatlan

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!